Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Коли найважче, попросіть заступництва в… Юди Тадея

Святий апостол – один із дванадцятьох учнів Ісуса Христа.

Фото credo.pro.

Коли найважче, попросіть заступництва в… Юди Тадея

У житті кожного бувають моменти, коли не щастить буквально в усьому, проблеми наростають, як снігова куля, а підтримки чекати нема звідки. У такі хвилини відчаю церква радить звертатися до святого апостола Юди Тадея, який допомагає у безнадійних ситуаціях. У сонмі святих він вважається покровителем купців, але, крім матеріальних труднощів, вирішує і душевні — розвіює смуток, депресію. Про це свідчать численні відгуки людей, котрі просили про допомогу, отримали її і тепер радять іншим перевірити можливості святого

У соборі Святого Петра в Римі біля його фігури збирається найбільше українців

Апостолові Юді Тадею в інтернеті присвячено статті, форуми та цілі сайти, на яких користувачі розповідають, що найчастіше зверталися до нього, коли мали великі грошові борги, довго залишалися без роботи або не могли щось продати. Після молитви до святого негаразди припинялися, і автори пояснювали це не простим збігом обставин, а саме допомогою апостола. «Важко і згадати, скільки разів я звертався до нього, щоб він випросив у Бога те, чого я потребував. Лишається лише подякувати Юді Тадею та попросити подальшого заступництва», — такі відгуки пишуть люди.

Про Юду Тадея вперше я почула від подруги–заробітчанки. Вона розповідала, що найпростіший спосіб знайти українців у Римі — це піти в собор Святого Петра і там побачити, біля якої фігури збирається найбільше людей. Це й будуть наші земляки, для яких Юда Тадей — остання надія. Важкі пошуки роботи, мізерна зарплатня або її невиплата, сердиті господарі та інші біди приводять їх до храмів на чужині. А коли труднощі минають, не соромляться сказати вголос, що це зробив для них Юда Тадей. Так слава про апостола передається з уст в уста, повертаючи із забуття його добре ім’я.

Бо власне через ім’я він став на деякий час незаслужено забутим — апостола плутали зі зрадником Ісуса Христа Іудою Іскаріотом. Хоча Тадей був одним із дванадцятьох учнів Спасителя, мав великі заслуги у справі віри, багатьох навертав у християнство, прийняв мученицьку смерть. І все ж люди вперто вважали, що серед апостолів Юда був тільки один — котрий продав свого учителя — і не бажали змінювати власних поглядів. Тільки після тривалих досліджень було встановлено, що Юда Тадей та Юда Іскаріот — дві різні особи. Апостол Тадей був наближеним до земної родини Ісуса Христа. Його батько доводився братом святого Якова–обручника Діви Марії, а мати — родичкою Богородиці. Разом із Божою Матір’ю, Марією Магдалиною вони стояла біля хреста, на якому був розіп’ятий Господь.

Після вознесіння Ісуса Христа Юда Тадей проголошував Слово Боже на Близькому Сході і проявив у цьому велику ревність. Він написав «Соборне Послання», добре відоме тим, хто ходить до церкви, та інші християнські настанови. Помер апостол як мученик, тіло його було перевезене до Рима і захоронене в соборі Святого Петра, куди сьогодні приходять українці–заробітчани.

Юда Тадей та Юда Іскаріот — дві різні особи.

Усе тече, все змінюється — це правило стосується і святих. Якщо в давнину поважали всіх апостолів, то з часом культ деяких вибраних Богом канув у забуття. Чимало перших святих поступилося місцем новим мученикам та проповідникам. Майже стерлося з людської пам’яті ім’я Юди Тадея — одного з дванадцяти учнів Спасителя. Але не назавжди. Сьогодні справедливість торжествує і його культ поширюється та зростає. Пам’ять про Юду Тадея шанують і православна церква (2 липня), і католицька (28 жовтня). Люди звертаються до нього, потрапивши в безнадійне становище. Небесний заступник завжди допомагає в безвихідних ситуаціях, дуже тяжкому горі, смутку, скорботі, депресії. Особливо ефективною є дев’ятиденна молитва до Юди Тадея, так звана дев’ятниця.

 

 Молитва до апостола у складних обставинах життя

Святий Тадею! Ти мав щастя належати до сім’ї Христа Спасителя, преславний апостоле й мученику. Ти яснієш великими чеснотами, вірний заступнику тих, що Тебе прославляють і до Тебе з довір’ям припадають! Ти опікун і заступник наш у найтрудніших обставинах. Тому стаю перед тобою і благаю з глибини мого серця: прийди на поміч мені Своїм могутнім заступництвом, бо Ти маєш від Бога ласку приходити зі скорою поміччю тим, хто втратив уже всяку надію на порятунок. Глянь на мене ласкаво!

Моє життя — життя хрестів, а дні мого життя — море терпінь. Дороги життя мого вкриті терням і кожна хвилина його — свідок сліз і зітхань. А на збільшення мого нещастя чорні думки вкрадаються до мого серця. Неспокій, малодушність, брак довір’я, навіть розпука тиснуться до серця. Провидіння закрите перед очима моїми, і віра хитається в серці моїм. Такі думки впроваджують мене в чорні хмари смутку. Не залиши мене в такому тяжкому стані, а прийди з поміччю мені! Прошу тебе покірно: глянь милосердно на мене і не погорди моїм проханням. Хай довір’я моє не буде зраджене!

Тебе обдарував Бог ласкою приходити на поміч тим, хто потрапив у безнадійне становище. Тому і я, що теж опинився у скруті, прошу Тебе про заступництво перед Христовим Спасителем. Усе життя моє складати буду Тобі мою подяку і прославлятиму ім’я Твоє та шануватиму Тебе як мого особливого опікуна. Дякувати буду Богові за ласки, одержані через Твоє посередництво, і щосили моєї ширити буду славу імені Твоєму. Амінь.

 

Якщо благання залишаються без відповіді

Коли ви не отримуєте того, про що просите, не поспішайте розчаровуватися і казати, що Юда Тадей вас не чує. Так він випробовує, чи справді вірите в його заступництво. Це своєрідний екзамен, який має пройти кожен, хто через святого Тадея благає допомоги в Бога. Тож терпеливості вам і віри на шляху до найшвидшого вирішення найважчих проблем!

Telegram Channel