Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Орися Примак, яка виховує 16 дітей, стала найкращою водійкою Рівненщини. Жінка мaє 9 років водійського стaжу. У її рoдині — 8 aвтівок, зокремa 4 мaшини в дітей. Сім’я дотримується прaвила: з 18 літ дитинa обов’язково мaє отримaти водійськe посвідчeння та кeрувати трaнспортним зaсобом. Переможницю з Новоукраїнки Рівненського району нагородили грамотою, статуеткою та наліпкою з ім’ям, яку наклеїли на лобове скло «автобуса-привида», що їздить Україною, щоб привернути увагу безвідповідальних водіїв до небезпеки порушень правил дорожнього руху.

 

У селі Мала Любаша Костопільського району в дитячому садку «Вишиванка» діти вчаться плавати. Власний повноцінний басейн відвідує 50 дітей. Малюки займаються з тренером, яка вчить їх триматися на воді, використовуючи для цього найрізноманітніший інвентар: м’ячі, круги, дощечки тощо. Хоч басейн і невеличкий за розмірами, для дітей він є великою розрадою. Бо ж не те, що село, не кожне місто на Рівненщині може похвалитися власним басейном.

 

16-річний дубенчанин обстріляв будинок сусідів. Родина саме вечеряла в кімнаті. Куля пройшла через скло металопластикового вікна, диван, на якому сиділи господар із матір’ю, та застрягла у стіні. На щастя, ніхто не постраждав. Невідомий стріляв із мисливської рушниці калібром 7,62 мм. Правоохоронці перевірили всіх власників зброї, котрі мешкають неподалік, і «вирахували» хлопця. Він узяв із сейфа зброю, яка належить батькові, і випадково вистрілив.

 

Від голоду та виснаження у Гощі на лузі загинула корова у власника декількох голів, який не доглядає за своєю худобою. Місцеві мешканці кажуть: тварини пасуться біля річки до глибокої осені, поки не вдарять морози. Представники влади навіть зверталися з цього приводу в поліцію, утім поки що ситуація не змінилася, а це означає, що можуть загинути й інші корови.

Telegram Channel