Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Побачення в замковій вежі

Так задивилися одне на одного, що й мене не помітили.

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

Побачення в замковій вежі

Осінь — пора романтична, але й вередлива. Заплануєш прогулянку — аж тут погода, суворо насупившись, вносить свої корективи

Це влітку під парасолькою можна спостерігати за бульбашками на калюжах, а зараз дощ і вітер (а подекуди й сніг) будь-кого змусять шукати прихисток. Переконався в цьому і я, коли ховався від негоди в Луцькому замку. Побачене там одразу покращило настрій, а ще — подарувало цю світлину. Пара голубів у вікні вежі нагадувала закоханих, які знайшли затишний куточок. Пережити б їм у любові і осінь, і зиму. А навесні буде веселіше!


Турнір «СТАЛЕВА ВОЛЯ»  пам’яті Олега Твердохліба 

«Спілка воїнів АТО Волині» разом із Волинським регіональним центром з фізичної культури та спорту інвалідів «ІНВАСПОРТ», обласним центром «Спорт для всіх», спортивно-розважальним комплексом «AdrenalinCity» та громадською організацією «VOLFEST» запрошують вшанувати героя-атовця 2 грудня

 

Відбудуться змагання з арм­рестлінгу, пауерліфтингу, гирьового спорту серед учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок участі у війні на Сході України, бійців-добровольців АТО/ООС. Турнір проходитиме в «AdrenalinCity» за адресою 
м. Луцьк, вул. Карбишева, 1. Початок о 10.00. 

Змагання відбуватимуться з таких дисциплін: жим штанги лежачи, 3 спроби; поштовх гирі однією рукою вагою 24 кг протягом 3 хв; боротьба на руках на спеціальному обладнанні. Дізнатися детальніше про участь у турнірі та реєстрацію можна за телефонами: +38 095 040 78 98, +380 097 162 64 79 (VIBER), [email protected] – В’ячеслав; + 38 093 477 83 13 – Павло.


Гарячий чай із медом нікому не шкодить 

Хоча осінь цього року нас тішила теплою погодою, незворотне похолодання все таки прийшло. Отож назріла гостра потреба зігрітися і заспокоїти нерви. А що в цій ситуації може допомогти краще, ніж  цілющий трав’яний напій? Навіть не думайте сказати «горілка» – спиртне лише притуплює відчуття реальності

 

Леонід ОЛІЙНИК

Щоправда, відразу покласти в чашку ложку меду мені завадило стійке переконання, що це вкрай шкідливо, адже коли солодкий продукт нагрівається, у ньому утворюється небезпечний канцероген, назву якого запам’ятати непросто: гідроксиметилфурфурол (HMF). Тому я вирішив докладніше вивчити тему. 

З різних джерел вдалось дізнатися, що ця сполука утворюється ще у вуликах, а при нагріванні її концентрація в меду збільшується. Втім, HMF буває в багатьох харчових продуктах, зокрема у фруктових соках. Однак переконливих досліджень про її шкідливість знайти не вдалося. Натомість бджолярі стверджують, що таку кількість меду, навіть гарячого, що могла б зашкодити організму, людина не зможе й не захоче з’їсти.


Наступна зупинка – Шепетівка

Іноді в громадському транспорті трапляються ситуації, які чудово ілюструють, як виникають анекдоти

Костянтин МОРОЗ

У ранковому дизель-поїзді Ківерці – Сапіжанка на лаві, розкинувши руки, міцно спить чоловік із розкішною рудою бородою. Від нього тхне специфічним запахом давно не митого людського тіла, поряд – дві картаті сумки. 

Тендітна білява провідниця намагається його розбудити, коли потяг наближається до Луцька.

– Мужчина, вам куди їхати? – цікавиться вона й тормосить пасажира за плече.

Той відмахується й щось бурмоче уві сні. Але жінка не зважає й знову будить.

– Я виходжу в Шепетівці, – нарешті зорієнтувався чоловік, розплющивши очі.

– То швиденько вставайте, вже Шепетівка! – не розгубилася білявка.

Спостерігаючи за цією сценою, пригадав старий анекдот. Терорист захопив у Києві поїзд метро на зупинці «Вокзальна» й у кабіні машиніста, погрожуючи пістолетом, вимагає їхати в голландське місто Амстердам.

– Вибачте, але ж наступна зупинка «Політехнічний інститут», – відповідає метрополітенівець.

– Я тобі сказав гнати в Амстердам, значить, їдемо туди, а ні – то застрелю! – розізлився терорист.

– Обережно, двері зачиняються! Наступна зупинка – Амстердам! – оголосив машиніст.


28 листопада
Сонце (схід – 7.54, захід – 16.20, тривалість дня – 8.26). 
Місяць у Леві. 21–22 дні Місяця. 
Іменинники: Григорій, Дмитро, Петро.

29 листопада
Сонце (схід – 7.55, захід – 16.19, тривалість дня – 8.24).
Місяць у Леві, Діві. 22–23 дні Місяця.
Іменинники: Віктор, Іван, Михайло, Сергій.

Золоті слова
«Світ достатньо великий, щоб задовольнити потреби будь-якої людини, але занадто малий, аби вгамувати людську жадібність». 

Махатма ҐАНДІ,
індійський державний діяч,  філософ.

Анекдот
Після гарячої дискусії чоловік звертається до дружини: 
— Галочко, квіточко, а діалог ще можливий — чи ти вже остаточно права? 


«Нехай розв’яжеться небесний лантух  і землю вкриє білий пух»

28 листопада церква вшановує пам’ять сповідників Гурія, Самона, Авива. Як казали в народі: «На Гуріїв день зима з коня злізає, встає на ноги, кує сиві морози, стелить річками, озерами крижані мости, сипле з одного рукава сніг, а з другого — іній». Багато снігу цього дня передвіщає врожайний рік, а похмура погода без опадів — мокрий травень

А за прогнозом чергового синоптика обласного гідрометеоцентру Світлани Гончаренко, 28 листопада — хмарно, без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 3—8 градусів морозу, вдень — 0—5 зі знаком «мінус». 29-го — хмарно, без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 5—10 градусів нижче нуля, вдень — 0—5 градусів морозу. За багаторічними спостереженнями, найтепліше 28 листопада було 1949 року — плюс 12, найхолодніше — 1948-го — мінус 13 градусів. 

У Рівному 28 листопада — хмарно з проясненнями, без опадів. Температура повітря від 4 до 7 градусів морозу. 29-го — ясна погода. Температура — 6—9 градусів нижче нуля.

Telegram Channel