Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події краю одним абзацом

Відзнаку «За врятовані життя» від Всеукраїнського об’єднання «Країна» за проявлену мужність, професіоналізм і милосердя вручили лікарці з Рівного Любові Ярмолюк. Її нагородили у Києві під час святкування 4-ї річниці від часу заснування Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова. За три місяці в Станично-Луганській центральній районній лікарні медик прийняла близько двох тисяч пацієнтів і провела понад шість тисяч УЗД-обстежень.

Митрополит Рівненський і Острозький Української православної церкви Московського патріархату Варфоломій днями відвідав Москву, де привітав російського патріарха Кирила з річницею його інавгурації та взяв участь у святкуваннях із цієї нагоди. У випуску новин відомого пропагандистського антиукраїнського телеканалу «Росія 1» він заявив, що зараз в Україні йде тиск на парафіян УПЦ МП, проте, незважаючи на це, він залишається вірним російській церкві.

У Рівному 34-річний чоловік загинув під потягом. У кишені верхнього одягу слідчі виявили записку, утім її зміст не розголошується, аби не зашкодити досудовому розслідуванню. 

40 рятувальників півтори години гасили колишній ресторан «Істанбул», який горів у Рівному. Бійцям ДСНС навіть довелося перекрити рух автотранспорту навколо будівлі, адже пожежа була дуже масштабною, а всередині приміщення стояли два вуглекислотні балони. Втім, вогнеборцям вдалося винести їх із полум’я і запобігти вибуху. Приміщення, де саме завершували капітальний ремонт та готували його до відкриття нового ресторану грузинської кухні, вщент згоріло.  

У Рівному мати відмовилася від новонародженого сина й покинула його в пологовому будинку. Як розповіла головний лікар перинатального центру, жінка прийшла народжувати без документів, тому особу встановити вони не можуть. У медзакладі хлопчика назвали Макаром. Поки малюк перебуває у пологовому, його забезпечують одягом, підгузками, харчуванням та медикаментами.

Telegram Channel