Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Трагедія на Нетішинському водосховищі

Бережіть себе і своїх рідних!

Max Pixel

Трагедія на Нетішинському водосховищі

Відпочивати на Рівненщині фактично ніде, бо багато водойм із сертифікованими пляжами та рятувальними постами не придатні для купання. Тож не дивно, що «дикі» пляжі в ці спекотні вихідні заполонили відпочивальники, життя 7 з яких забрала вода

Найбільше область сколихнуло повідомлення про загибель п’ятирічного Богдана. Хлопчик був позбавлений батьківського піклування і з минулого року виховувався у будинку сімейного типу в Білій Криниці поблизу Рівного. Батьки-вихователі, Ігор та Олена Нижники, повезли дітей на відпочинок за межі області, до Нетішинського водосховища, яке обслуговує Хмельницьку АЕС. Місце – доволі популярне і, здавалося б, безпечне. Проте кілька секунд без уваги старших – і 5-річний Богдан потонув. Дитину з води дістав 38-річний батько-вихователь.

Похоронили Богдана в Білій Криниці. Заступник начальника Служби у справах дітей Рівненської РДА Ольга П’яна розповідає, що в будинку сімейного типу Нижників виховується ще 8 дітей різного віку, 4 з яких – рідні сестри загиблої дитини: троє старших та одна на рік молодша. За словами пані Ольги, буде створено комісію, яка вивчить усі обставини трагедії, проте очевидно, що для родини цей випадок – особисте горе. «Вони виховують дітей як своїх», – додає посадовиця.

Закликаємо громадян відпочивати на безпечних пляжах, не йти у воду напідпитку та пильно стежити за дітьми біля води.

За словами начальника обласної рятувальної служби на водних об’єктах Анатолія Якимчука, з початку року на Рівненщині вже зафіксовано 23 утоплення.

Нагадаємо, що в області є 18 сертифікованих пляжів, де працюють рятувальники. Анатолій Якимчук закликає рівнян відпочивати на безпечних пляжах, не йти у воду напідпитку та пильно стежити за дітьми біля води.

А на Волині минулого понеділка також втопилося двоє дітей. У селі Литовеж Іваничівського району в озері на території місцевого розважального закладу під час купання обірвалося життя 17-річної жительки Нововолинська. Цього ж дня, граючись на батьківському обійсті в селі Любохини Старовижівського району, в ставок упала 1,5-річна дівчинка, врятувати яку не вдалося.

Левко ЗАБРІДНИЙ

Telegram Channel