Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ігор ГУЗЬ:  «Без огляду на партії я готовий працювати на розвиток Волині»

«Буду й надалі лобіювати інтереси округу в Раді».

Фото прес-служби Ігоря ГУЗЯ.

Ігор ГУЗЬ: «Без огляду на партії я готовий працювати на розвиток Волині»

Депутат Верховної Ради Ігор Гузь вдруге балотується до парламенту. Його офіційне висунення як кандидата в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 19 відбулося 23 червня у Нововолинському центрі дитячої та юнацької творчості

«Відкрита розмова без купюр»

В одному залі зібралися голови і представники 12 об’єднаних громад округу, депутати різних рівнів, освітяни, працівники культури та медицини, громадські діячі та спортсмени, молодь. Завітав на захід, аби підтримати свого колегу, народний депутат України Володимир Парасюк.

«Відкрита розмова без купюр» — так описав формат спілкування з людьми Ігор Гузь під час свого депутатства у Раді. Він розповів, що відвідав 98% засідань парламенту, принципово не кнопкодавив та максимально використовував депутатські запити і звернення.

«12 голів ОТГ висловили мені підтримку. Хтось скаже, що це залежність від коштів. Запевняю – ні. Це дружні стосунки з кожним із них. Також є співпраця із володимир–волинським міським головою Петром Саганюком. Нам нема що ділити. Виборці одні, громади одні, тому ми об’єднуємо зусилля. А спільна робота найкраще скріплює стосунки», — пояснив Ігор Гузь.

За каденцію він відвідав усі 211 населених пунктів округу, навіть найменші села, «де за 30 років не бачили народного депутата».

«І це не просто — поставити галочку. А бажання побачити кожного виборця у кожному населеному пункті, де живе навіть 12 чи 5 осіб», — розповів він.

Законодавець чи лобіст

Депутат переконаний, що залучати кошти держбюджету на розвиток громад – це вирішення багатьох людських проблем. І якщо така можливість є, то він її максимально використовував і робитиме так і надалі, не порушуючи чинного законодавства.

Ігор Гузь презентував програму дій на наступні 5 років. Це максимальна відкритість, підзвітність, об’єднання активних людей навколо цікавих проектів, а також розвиток спорту, туризму, культури, залучення інвесторів.

«5 років намагався знайти інструменти впливу на центральну владу. Ресурси, які ми залучили в округ, лишаються для громади. Мені не соромно за результат. І буду й надалі лобіювати інтереси округу в Раді, подобається це комусь чи ні: в законний спосіб прозоро залучатиму кошти», — відзначив депутат.

Пріоритет – відбудова доріг

Свого часу депутат підтримав законопроект про так званий «митний експеримент». Суть його у тому, що перевиконання надходжень Волинської митниці спрямовуються на до­роги. Зі слів нардепа, завдяки цьому відбудували дороги за напрямками Луцьк—Львів, Луцьк—Володимир–Волинський.

У наступній каденції він планує відстоювати ремонт доріг із Нововолинська до селища Іваничі, з Володимира–Волинського на Любомль.

Жорстка боротьба за майбутнє шахтарів

Нардеп не лишається осторонь і питання енергетичної безпеки: «На жаль, мені не вдалося добитися фінансування на десяту шахту в Нововолинську – єдину, яка будується вже 30 років. Вирішити питання – це натиснути кнопки у двох кабінетах: Президента і прем’єр–міністра. Сподіваюся, що у 2019–2020 роках ми зробимо все, щоб копальня була добудована».

Депутат-децентралізатор

Округ № 19 – перший і єдиний на Волині, де створені 12 об’єднаних громад. У цьому велика заслуга парламентаря. «Керівники цих громад підтвердять, що моя команда робила все можливе, аби ОТГ були створені. Нам перешкоджали. З 2014 року я протягую руку допомоги всім, хто працює задля децентралізації. Треба завершити її в області і йти вперед, незважаючи ні на що», – впевнений депутат.

Насамкінець Ігор Гузь презентував програму дій на наступні 5 років. Максимальна відкритість, підзвітність, об’єднання активних людей навколо цікавих проектів, а також розвиток спорту, туризму, культури, залучення інвесторів – основні акценти, на яких він планує зосередитись у своїй роботі.

***

Ігор Гузь пояснив, чому на виборах до Верховної Ради йде самовисуванцем: «Прийняв рішення балотуватися як самовисуванець та безпартійний, щоб максимально об’єднати сили навколо нашої команди. Без огляду на партії я готовий працювати на розвиток Волині».

Попри це, він повідомив, що партії «Батьківщина» та «УКРОП» уже висловили підтримку на користь кандидата. Ще кілька політсил підтримають його найближчим часом, переконує Ігор Гузь.

Telegram Channel