Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пасажири маршрутки билися сумками,  а водій — герой?

Нічого собі!

Ілюстрація: ТСН

Пасажири маршрутки билися сумками, а водій — герой?

Тисячі переглядів набрало аматорське відео, на якому пасажири маршрутки «Березне — Рівне» — чоловіки і жінки — луплять одне одного кулаками та сумками, перелякані діти плачуть і просяться на таксі, а шофер кілька хвилин намагається всіх розборонити

Інцидент трапився на другий день Трійці, 17 червня, коли багато хто повертався від рідних та з відпочинку на місцевих озерах до Рівного. Маршрутка «Березне–Рівне», за словами пасажирів, була переповненою. Коли водій зупинився неподалік полігона, що в Костопільському районі, підібрати ще пасажирів, котрі стояли на трасі під палючим сонцем, чоловік у салоні перегородив їм двері. Спершу люди лише сварилися, потім почали штовхатися, а через кілька хвилин бійка між чоловіками та двома жінками тривала надворі. Представники сильної статі напідпитку штовхалися, а дві пасажирки добряче били одна одну сумками та кулаками ще й по голові. Одна дитина забіяк намагалася розтягнути дорослих, друга плакала і просилася покинути маршрутку та їхати на таксі. Коли зав’язалася бійка, діти заверещали.

Водієві вдалося конфлікт залагодити і таки довезти всіх пасажирів до Рівного. Зі скаргами до поліції не звертався ніхто, але оскільки відео «розповзлося» інтернетом, непрохана слава змусила водія звітувати перед перевізником та Укртрансбезпекою.

Зі скаргами до поліції не звертався ніхто, але оскільки відео «розповзлося» інтернетом, непрохана слава змусила водія звітувати перед перевізником та Укртрансбезпекою.

— Маршрутка їхала регулярним рейсом Березне–Рівне, — розповідає начальник управління Укртрансбезпеки у Рівненській області Микола Коваленко. — До Костополя в «Еталоні» було багато порожніх місць, опісля людей у салоні стало більше, проте позаду були вільні місця, тож водій нічого не порушив, зупинившись підібрати ще кількох. Він не помітив, що пасажири, які сіли раніше, були напідпитку, хоча, за правилами, міг би відмовити п’яним у наданні послуги. Коли ж шофер став на зупинці, де виник конфлікт, і в маршрутку почали заходити люди, виявилося, що нові пасажири і ті, хто вже був у салоні, знайомі. Між ними виникла сварка, яка миттєво переросла у бійку. Водію варто віддати належне: він зумів утихомирити людей. Йому варто було б викликати поліцію, можливо, але тоді рейс затримався б. З боку водія та перевізника порушень у цій ситуації не було.

За словами пана Коваленка, на міжобласних та приміських перевезеннях, маршрут яких довший 50 кілометрів, водії не мають права брати пасажирів більше, аніж сидячих місць. Якщо відстань до 50 кілометрів на приміському маршруті, то можуть бути стоячі місця, але не більше, аніж передбачено виробником автобусів. В «Еталоні», який має 28 сидячих місць, наприклад, загалом може їхати не більше 40 пасажирів, тобто «стоячих» може бути 12.

Левко ЗАБРІДНИЙ.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel