Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Комарі не люблять жовтого кольору  і соєвого соусу

Є багато способів обеззброїти їх.

Волинь-нова

Комарі не люблять жовтого кольору і соєвого соусу

Нинішнього літа усі страждають від нашестя цих кровопивць. Є люди, до яких вони особливо нещадні, хоч не виходь увечері з хати. Від чого це залежить і як можна захиститися від укусів комах?

Фахівці з’ясували, що комарі в пошуку «жертв» використовують слід від вуглекислого газу, який ми видихаємо. Завдяки цьому вони можуть знаходити об’єкт на відстані до 50 метрів. Коли віддаль між «жертвою» і комаром меншає, комахи починають аналізувати безліч інших чинників нашого тіла — температуру шкіри, наявність випарів і мікробів на ній, а також запах секретів потових залоз. Леткі сполуки повітряним шляхом потрапляють у нюхову систему, розміщену на комариних голівках.

Отже, аби збити кровопивць із курсу, потрібно змінити запах тіла. Якщо не хочете використовувати спеціальні хімічні засоби, можна приготувати гвоздичну воду. Для цього візьміть 5 г бутонів сухої гвоздики, залийте склянкою води і кип’ятіть протягом 10–15 хвилин. Остудіть настій, а потім змішайте його з будь–яким не потрібним вам одеколоном і побризкайте відкриті ділянки тіла.

Щоб захиститися  від непроханих гостей  у приміщенні, закрийте вікна сітками, розвісьте гілки бузини, скропіть стіни слабким розчином карболової кислоти,  а біля ліжка поставте миску  із соєвим соусом.

Ароматні ефірні олії також є відмінним засобом від комах. Для боротьби з комарами використовують олію чайного дерева, анісу, герані, лаванди або евкаліпта. Змішайте трохи дитячого крему з декількома краплями олії, намажте сумішшю шкіру — і вирушайте гуляти.

Збираючись до лісу чи на риболовлю, можна намаститися риб’ячим жиром, соком полину чи мокрецю, а ще ентомологи радять вбратися в одяг жовтого кольору, який патологічно не подобається комарам. А от у чорному, темно–синьому або червоному комахи швидше вас знайдуть.

Щоб захиститися від непроханих гостей у приміщенні, закрийте вікна сітками, розвісьте гілки бузини, скропіть стіни слабким розчином карболової кислоти, а біля ліжка поставте миску із соєвим соусом. Кажуть, він відлякує комарів.

Telegram Channel