Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Кремлівські ґрати — не завада справжньому коханню

Тетяна та Віктор справжнє весілля відсвяткують на волі.

Фото 24tv.ua.

Кремлівські ґрати — не завада справжньому коханню

Моряк Віктор Беспальченко одружився зі своєю нареченою Тетяною Шевченко. Розписалися молодята безпосередньо у російському сізо в Лефортово

Старший матрос рейдового буксира «Яни Капу» Військово–морських сил України — один із тих, хто був захоплений у полон росіянами 25 листопада 2018 року поблизу Керченської протоки. Протягом цього часу родичі, політики, дипломати безуспішно намагалися звільнити бранців. Оббивала пороги різних кабінетів й одеситка Тетяна Шевченко — наречена Віктора Беспальченка. У квітні молоді люди мали одружитися. Але через незаконне ув’язнення хлопця це стало неможливим. Утім, дівчина здаватися не збиралася. Їздила на суди, зустрічалася з адвокатами, дипломатами, тодішнім Президентом Петром Порошенком та писала коханому листи підтримки. Та, як згодом дізнався Віктор, не всі послання доходили до незаконно ув’язнених.

Таня у день розпису одягла білу сукню.  Але обручки, як і шлюбний поцілунок, —  були лише з дозволу тюремних наглядачів.
Таня у день розпису одягла білу сукню. Але обручки, як і шлюбний поцілунок, — були лише з дозволу тюремних наглядачів.

 27 березня Тетяна приїхала до Москви на суд, де почула, що її коханому та іншим морякам подовжили термін тримання під вартою. Тоді й вирішили одруження не відкладати, нехай навіть це відбудеться у сізо.

Наречена активно взялася долати бюрократичні процедури, а паралельно підбирала весільні атрибути — обручки, вбрання. Хотіли встигнути до 15 квітня — дата, на яку вже давно було заплановано це торжество. Але на отримання дозволів від слідчих, адміністрації сізо пішло кілька місяців. І ось нарешті 26 червня мрія здійснилася.

Коли Віктор повернеться на Батьківщину, влаштують велике свято — справжнє весілля.

Минулого тижня молодята побралися. Виїжджаючи з Одеси до Москви, Тетяна захопила персні, костюм для нареченого, білу сукню і букет. На посольському авто у супроводі українських дипломатів дівчина прибула в Лефортово. Молодята хотіли запросити стати свідком у них на весіллі ще одного заарештованого моряка — Михайла Власюка з команди буксира «Яни Капу». Щоправда, квіти в сізо пронести не вдалося, а з гостей допустили лише адвоката. Та головне цього дня — гарний настрій, тож усміхнена наречена пішла сама у виділене маленьке приміщення, де пару розписали. Після короткої церемонії одруження молодим людям подарували одну годину для спілкуватися під наглядом охорони сізо. Але Тетяна не засмучується. Упевнена: коли Віктор повернеться на Батьківщину, влаштують велике свято — справжнє весілля. Тепер дівчина сподівається, що як дружині їй дозволять побачення і телефонні дзвінки у слідчий ізолятор.

25 травня 2019 року Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов’язав Кремль негайно звільнити судна і всіх членів екіпажів. Утім, пройшов місяць, а агресори так і не виконали рішення. У Москві заявили, що це питання не належить до юрисдикції цього судового органу. Родичі незаконно захоплених військовослужбовців, українці та увесь світ продовжують вимагати звільнення бранців.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel