Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Про найважливіші події краю одним абзацом

  • 43 мішки сміття за день виловили волонтери з річки Стир під час екосплаву. Прибирати водойму 20 активістів вирушили на каяках. Під час 20-кілометрового сплаву за 9 годин вони зібрали майже пів тонни непотребу, зазвичай, це пластик, поліетиленові кульки, скляна тара. Знайшли навіть… тушу мертвої свині. «Це дуже неприємно. Ми її не діставали з води», — розповіла учасниця акції Юлія Грищук.
  • 87 гектарів пшеничного поля ледь не згоріло в селі Підгайці, що поблизу Луцька. Клуби диму неподалік ниви помітив власник агропідприємства. З’ясувалося, що поруч, на приватному угідді, горить суха трава. За допомогою підручних засобів чоловікові вдалося збити полум’я та загасити пожежу, не допустивши поширення вогню на пшеничний лан. Отож, вдалося запобігти збиткам на суму близько 3 мільйонів гривень.
  • Копію Пересопницького Євангелія подарував Володимир-Волинському історичному музею митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко. Факсимільне видання за вагою відповідає оригіналу — це 9,5 кілограма, а друк унікальний, адже не зникла жодна позначка, яка з’явилася за 450 років на його сторінках. Найцікавіше буде кожному підійти, доторкнутися до святині і на хвилинку відчути себе президентом, який кладе руку на оригінал Євангелія, — зазначив священнослужитель.
  • Понад 4 мільйони гривень вимагають родичі 16-річного Влада Тарара, який у важкому стані, та загиблої Діани Петрук від підприємця, котрий, будучи п’яним, збив двох дітей у Рівному. Наразі відповідний позов розглядає суд.
  • Пам’ятник студенту відкрили на території Луцького національного технічного університету під час відзначення 53-ї річниці закладу. Скульптура має вигляд куба — символу перемоги людського духу над матерією. У його руці — диплом НТУ, що, на думку ректора вишу, додаватиме молоді натхнення в навчанні.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel