Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Відомі українські письменники висловили свою підтримку «Європейській солідарності» та особисто Петру Порошенку

«Люди, які надихають!» – так Петро Порошенко охарактеризував зустріч із письменниками Іваном Малковичем (праворуч), Юрієм Андруховичем, Сергієм Жаданом і нардепом та телепродюсером Миколою Княжицьким на форумі Via Carpatia.

Фото facebook.com/petroporoshenko.

Відомі українські письменники висловили свою підтримку «Європейській солідарності» та особисто Петру Порошенку

У цей тривожний час у парламенті потрібна партія, яка забезпечить тяглість політичного курсу 2014—2019 років та зможе дати відсіч реваншу, наголошують митці

Провідні вітчизняні письменники оприлюднили заяву, в якій висловили глибоке занепокоєння станом справ, що складається в Україні, та проголосили про свою підтримку партії «Європейська солідарність» і особисто Петра Порошенка.

Документ підписали Дмитро Павличко, Юрій Щербак, Богдан Горинь, Іван Дзюба, Микола Жулинський, Павло Мовчан, Михайло Сидоржевський, Вадим Скуратівський, Олег Чорногуз, Михайло Слабошпицький та інші.

Зокрема, його автори звертають увагу на численні ознаки повзучого реваншу проросійських антидержавницьких сил усередині країни і на спроби перегляду міжнародних санкцій проти країни–агресора — Росії.

«Особливо небезпечними є намагання знову поділити наш народ мовними питаннями — спробами принизити статус української мови як державної, переглянути її правопис, а також заперечити право на автокефалію Православної церкви України», — йдеться в заяві.

У цей тривожний, повний непевностей час,  Україні як ніколи потрібна в парламенті партія, яка забезпечить тяглість політичного курсу, утвердженого у 2014—2019 роках, сплаченого кров’ю і тяжкими зусиллями українців.

Неприпустимо також, переконані письменники, піддавати небезпеці внутрішню стабільність та міжнародні позиції держави, прикриваючись особливостями ведення виборчої кампанії або невіглаством чи недосвідченістю нових лідерів. Автори заяви нагадали, що свого часу підтримували Петра Порошенка на президентських виборах, вважаючи, що його програма реформування держави та курс на інтеграцію України до ЄС і НАТО відповідає національним інтересам країни.

«Сьогодні, не будучи членами партії «Європейська солідарність» й не беручи участі в парламентських перегонах, ми проголошуємо свою підтримку нашій політичній силі й особисто Петрові Порошенку й закликаємо український народ підтримати «ЄС» на виборах 21 липня 2019 року», — наголошують митці.

У цей тривожний, повний непевностей час, зазначається у зверненні, Україні як ніколи потрібна в парламенті партія, яка забезпечить тяглість політичного курсу, утвердженого у 2014—2019 роках, сплаченого кров’ю і тяжкими зусиллями українців.

«Переконані, що партія «Європейська солідарність» стане на заваді безвідповідальним політикам, трешовим популістам, манкуртам і прямим агентам Путіна. Слава Україні!» — завершують свою відозву вітчизняні письменники.

Марія ГОРОБЕЦЬ.

Telegram Channel