Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Дозволять продаж землі —  буде громадянська війна

«Радикальна партія не дасть вбити українське село!» – запевнив волинян Олег Ляшко.

Фото прес-служби РПЛ.

Дозволять продаж землі — буде громадянська війна

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко побував на Волині. В Рожищі його багато розпитували про землю: чи дозволять її продавати і що то буде

«Чорна хмара насувається на Україну», — так коротко і влучно Олег Валерійович окреслив ймовірне майбутнє нашої країни, якщо стара і нова влада, об’єднавшись в новому парламенті, дозволять продаж на догоду МВФ землі іноземцям.

Керівник Волинського обласного осередку РПЛ Володимир Кравценюк знає проблеми краян із перших уст.
Керівник Волинського обласного осередку РПЛ Володимир Кравценюк знає проблеми краян із перших уст.

 

Реалізація цього плану не лише зробить українців батраками, але й призведе до громадянського протистояння, застеріг лідер Радикальної партії.

За інформацією політика, Володимир Зеленський уже пообіцяв світовим лідерам і кредиторам запровадити в Україні ринок землі.

Пріоритетом має бути не продаж землі іноземцям, а подолання бідності.

«Цей план — це початок громадянської війни не лише в селі, а й у всій країні. Хто купить землю? У наших селян коштів нема, тому сюди прийдуть іноземці з мішками грошей, яким дають кредити під 0,5% річних. Виснажать чорноземи в погоні за швидкими заробітками, отруять грунт хімікатами, потруять бджіл, худобу, бо коли не своє — то не шкода. Іноземцям не треба інфраструктура в селі, вони не будуть проводити туди газ і воду — це означає, що село вимре і мільйони селян залишаться без роботи. Ніхто із тих, хто сьогодні рветься до влади, не знає, як воно живе. А Радикальна партія знає і не дасть їм продати українську землю та вбити село», — наголосив лідер РПЛ.

Ляшко розповів, яку альтернативу пропонує його команда.

«Пріоритетом має бути не продаж землі іноземцям, а подолання бідності, відновлення виробництва і агропереробки в селі. Тоді мільйони українських заробітчан, значна частина яких із села, повернуться додому. А ті власники, які хочуть позбутися паїв, нехай продають їх за ринковою ціною до Державного земельного банку. Пай має коштувати не менш як 30 тисяч доларів, а під Києвом — від 50 тисяч. Ці парламентські вибори — це бій за землю. Ми маємо виграти його, щоб земля годувала українську націю!» — звернувся Ляшко до людей.

Лідера Радикальної партії підтримує і Володимир Кравценюк, волинянин, керівник Волинського обласного осередку РПЛ. «Не землю продавати треба, а можливості для фермерів створювати! — переконаний Володимир Миколайович. — Перш за все треба виконати те, що від нас чекають, — дати можливість фермерам розвиватися. Тоді і землю не схочуть продавати. Бо не від ситого життя люди змушені це робити, а від зубожіння, щоб гроші мати, дітям помогти».

Володимир Кравценюк наводить приклад, як європейські країни піклуються про фермерів, і пояснює, чому українці не мають можливості розвиватися: «Підприємство в Польщі чи Німеччині може взяти кредити під 1-2%. В Україні взагалі неможливо отримати позику для малого підприємця, тому що він тільки починає свою справу і ніхто не хоче йому той кредит давати. Подивіться на лізингові програми в Польщі: якщо ти фермер і маєш 30 гектарів землі, ти можеш взяти трактор і працювати. Наш фермер мусить назбирати кошти, купувати цей трактор і на ньому працювати. Тоді, як поляк уже його має, працює, заробляє гроші. Від того ми стаємо неконкурентними і не заробляємо. Натомість Радикальна партія пропонує реальний план відродження села. Команда РПЛ зареєструвала чіткий закон «Купуй українське, плати українцям». Там прописано, що треба робити, щоб фермеру у Волинській області не доводилося скошувати малину, бо литовці і поляки вирішили собі ціни знизити».

Нагадаємо, лідер Радикальної партії є також ініціатором змін до Конституції, в яких пропонує зробити основою аграрного устрою країни фермерські господарства, а не латифундії, щоб земля належала тим, хто на ній працює. Окрім того, Ляшко хоче скасувати плату за переоформлення землі на дітей. І вимагає за оренду паїв не менше 15% на рік.

Тамара КОВАЛЬ.

Telegram Channel