Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Уряд Гройсмана виділив додаткові 39 мільйонів гривень малим містам Волині

«Українська стратегія» Володимира Гройсмана: не словом, а ділом!»

Фото kmu.gov.ua.

Уряд Гройсмана виділив додаткові 39 мільйонів гривень малим містам Волині

Кабінет Міністрів спрямував близько 3 млрд грн на підтримку малих міст та райцентрів України. Кожна область отримає додаткові десятки мільйонів гривень на важливі соціальні та інфраструктурні об’єкти. Частину цих коштів, 39 млн грн, уряд уже розподілив містам нашої області

Зі слів прем’єр–міністра і лідера політичної партії «Українська стратегія» Володимира Гройсмана, до 1 січня 2021 року потрібно, аби районні центри і міста районного значення отримали статус об’єднаних територіальних громад. «Ми зробимо, щоб вони на власному досвіді побачили, що таке децентралізація. Ми змотивуємо їх об’єднуватися і стати сильнішими», — запевнив глава уряду.

Міста районного значення вже цього року отримають 3 млрд грн з Державного фонду регіонального розвитку. А з початку 2020–го всі малі міста матимуть повноваження та ресурси, які є зараз у великих міст та об’єднаних громад. Крім того, з 2020 року розпочнеться окрема урядова програма фінансування місцевих доріг, так званих «тешок», на 10 млрд грн.

Продовження таких програм децентралізації в цілому критично залежить від того, чи буде новий уряд так само підтримувати громади, як уряд Гройсмана, тобто від результатів виборів.

«Це треба зробити, бо поки ми будуємо великі дороги між великими містами, до них не буде, по чому доїхати», — наголосив лідер «Української стратегії» Володимир Гройсман​​​​​.

Так фінансування від уряду вже отримують смт Ратне на придбання томографа для центральної районної лікарні, смт Турійськ — на капітальний ремонт та облаштування спортивного майданчика зі штучним покриттям ЗОШ І–ІІІ ступенів, на реконструкцію Горохівської ЗОШ І–ІІІ ступенів ім. І. Франка з добудовою їдальні та залу для занять хореографією, на капітальний ремот даху та проведення енергоефективних заходів у НВК «Локачиська ЗОШ І–ІІІ ступенів–гімназія» та на реконструкцію і термомодернізацію НВК «Маневицька ЗОШ І–ІІІ ступенів № 2 — гімназія імені А. П. Бринського». А найближчим часом міста нашої області отримають кошти й на інші соціально важливі проєкти.

Продовження таких програм децентралізації в цілому критично залежить від того, чи буде новий уряд так само підтримувати громади, як уряд Гройсмана, тобто від результатів виборів. Районні центри і міста районного значення, які отримають статус об’єднаних територіальних громад, отримають і всі ті можливості й ресурси для розвитку, які вже мають завдяки децентралізації великі міста і об’єднані територіальні громади.

«Це дасть їм змогу до процесу остаточного об’єднання почати вирішувати проблеми людей, будувати дороги, ремонтувати садочки і школи», — сказав глава уряду та очільник «Української стратегії» Володимир Гройсман.

Олег ВАДЕНЮК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel