Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Забужко похвалила «Європейську солідарність» за В’ятровича у списку і сказала,  що проголосує за партію Петра Порошенка

«Переконана, що єдина сила у новому парламенті, яка зможе захистити Україну, – це «Європейська солідарність».

ukrinform.ua

Забужко похвалила «Європейську солідарність» за В’ятровича у списку і сказала, що проголосує за партію Петра Порошенка

«…Мені було цікаво, хто не побоїться взяти В’ятровича? Якщо не побоїться — значить, у людей це серйозно. Такою виявилася «Європейська солідарність». Це закриває для мене тему, за кого я голосуватиму»

Відома українська письменниця і громадська діячка Оксана Забужко в ефірі телеканалу «Еспресо» висловилася на підтримку кандидатури Володимира В’ятровича — директора Інституту національної пам’яті, який іде до парламенту за списком партії Петра Порошенка «Європейська солідарність».

«Для мене є один критерій проголосувати: яка політсила не побоїться взяти у список Володимира В’ятровича, — сказала Оксана Забужко. — Його впроваджену послідовну і концептуальну політику зміни символічної власності на українські міста, селища і вулиці, особливо у тих областях, які «готували під Росію».

Наших ворогів дуже нервувала декомунізація на рівні табличок і пам’ятників.

Відома письменниця констатує, що у В’ятровича й далі летять стріли від тих, хто все ще чекає і вірить, що вони повернуться, що 2014 рік можна буде відіграти, іншим способом розіграти ще раз той самий сценарій поділу України. Їх дуже нервувала декомунізація навіть на рівні табличок і пам’ятників. Це те, з чого завжди починала російська влада, куди б вона не приходила — маркувала територію. Мітила своїми гіві, своїми моторолами, цими нападниками і катами.

«…Мені було цікаво, хто не побоїться взяти В’ятровича? Якщо не побоїться — значить, у людей це серйозно. За збігом це виявилася «Європейська солідарність». Це закриває для мене тему, за кого я голосуватиму… Це також дає надію на те, що, можливо, ми матимемо шанс на зародження в майбутньому політичної сили із певними переконаннями. Не клубу того чи іншого «грошового мішка», а політичної сили, де важать принципи, погляди, ідеї і переконання», — підсумувала Оксана Забужко.

Василь ГРІМ.

Telegram Channel