Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Не можна вшановувати Василя Стуса й обирати до парламенту його вбивцю»

Віктор Медведчук на початку своєї кар'єри засвітився у гучній справі – судилищі над Василем Стусом.

Фото glavcom.ua.

«Не можна вшановувати Василя Стуса й обирати до парламенту його вбивцю»

Яскраві цитати про останні політичні події в країні

Євген ДИКИЙ. Фото prm.ua.
Євген ДИКИЙ. Фото prm.ua.

 Євген ДИКИЙ,
колишній командир роти батальйону «Айдар», про перейменування в Києві вулиць на радянський манер після приходу нинішньої влади:

Підтримую рішення Окружного суду про скасування перейменування проспектів Степана Бандери й Романа Шухевича. Ми не заслужили права ходити вулицями, названими на честь людей чину та непохитної волі до перемоги. Не можна вшановувати Василя Стуса й обирати до парламенту його вбивцю. Ще багато чого не можна. Бандера й Шухевич дивляться на нас, як на безсилий і беззубий непотріб. Московський проспект ми заслужили.

 

Бандера й Шухевич дивляться на нас, як на безсилий і беззубий непотріб. Московський проспект ми заслужили.

 

Михайло БАСАРАБ. Фото radiosvoboda.org.
Михайло БАСАРАБ. Фото radiosvoboda.org.

 Михайло БАСАРАБ,
політолог, розмірковує, хто нині керує Україною:

Організована група Медведчука, Портнова, Коломойського і Богдана кожним пчихом демонстративно показує, що тепер вони контролюють Малоросію і дуже швидко здатні зробити тут пекло. Зеленський для них — офіційна заглушка, смішний весільний генерал. Згадайте, як Богдан обмовився, що «рішення ухвалили Президент і ОфісПрезидента». Тобто є Президент, і окремо існує собі Офіс президента. Може, й справді він існує як негласне угруповання на чолі, наприклад, із Медведчуком. Можливо, ми вже маємо двох Президентів — офіційного і реального. Зеленського і Медведчука. І цей Офіс пхатиме Медведчука на Голову Верховної Ради, який за Конституцією буде виконувати обов’язки Президента, повноваження якого достроково припинені. Це, ясна річ, лише припущення. Але якось надто узгоджено діє цей квартет.

 

Сергій ФУРСА. Фото glavred.info.
Сергій ФУРСА. Фото glavred.info.

 Сергій ФУРСА, 
фінансист, стверджує, що серіал «Свати» — це набагато гірше, ніж «липецька фабрика» Порошенка:

Повернення цього телесеріалу не лише демонструє весь набір негативних цінностей команди Президента. Те, що вони заохочують пропаганду російського світу. Те, що вони бачать в українцях малоросів. Те, що незаконне відвідування Криму для них не проблема. Це все моральна площина. Але це ще і корупція. Очевидна, відкрита, вульгарна. Можуть сказати, що це дрібниці та копійки порівняно із загальним рівнем корупції в країні? Можуть. І навіть матимуть рацію. Дрібниці. Але і Липецька фабрика не була проблемою, але стала мемом. Де перехід від незначної корупції до вже важливої? Коли це трапиться? Хто може поручитися, що Зеленський не вирішив іти в Президенти, образившись на заборону «Сватів»? І не вирішивши відновити «справедливість»? Очевидно, що цей інтерес абсолютно корисливий. Йому наплювати на інформаційну війну, розв’язану Росією.

Telegram Channel