Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Полтавщині до сотні кабанчиків другий місяць тримають у страху село

Справжнісінькі розбійники!

Ілюстративне фото: mind.ua

На Полтавщині до сотні кабанчиків другий місяць тримають у страху село

Тварини здійснюють наскоки на городи місцевих жителів і виїдають усе, що там росте

Більша частина стада місцевого фермера Юрія Зуба втекла із сараю через відчинені кимось двері. З того часу мешканці села Козлівка Чорнухинського району втратили сон. Адже бездоглядні тварини знищують городину. Селяни кажуть, що начебто їх випустив власник сараю, у якого фермер орендує приміщення, через конфлікт із ним. А заручниками ситуації стали вони.

За майже місяць вільного життя веприки здичавіли і ведуть себе відповідно. Згуртувавшись у стадо, вони не лише здійснюють набіги на городи, а й нападають на людей, котрі намагаються їх відігнати. Селяни хвилюються, бо через таку напасть їм невдовзі не буде чого їсти і просять у влади захисту.

— Усі гарбузи та кавуни поїли кабани, — бідкається одна з місцевих мешканок.

Згуртувавшись у стадо, вони не лише здійснюють набіги на городи, а й нападають на людей, котрі намагаються їх відігнати.

У кнурів суворий режим: уночі їдять, удень дорослі відпочивають, а молодь гасає селом, здіймаючи куряву. Харчуються тварини на городах, а спрагу втамовують біля водонапірної вежі, яку вже встигли підрити. Там і влаштовують купіль.

Оскільки власник свиней не відловлює їх, староста села звернувся до поліції та Держпродспоживслужби. Там йому відповіли, що кабанчики — чужа власність, і якщо люди самі намагатимуться їх виловити, то проти них відкриють кримінальне провадження.

Сам же горе–фермер, який живе у сусідньому селі і на очі козлівчан не показується, за словами начальника Чорнухинської районної держпродспоживслужби, у розмові з ним заявив, що готовий відловити свиней, якщо йому знову нададуть приміщення для їхнього утримання. Тож обласна держпродспоживслужба подала позов до суду, щоб позбавити власника тварин права займатися сільськогосподарською діяльністю.

Однак на відлов кабанчиків це рішення аж ніяк не впливає. Мандрівні свині і надалі будуть клопотом самих селян. Поки люди не створять комунальне підприємство, яке займеться їхнім виловом, і утримуватиме під час перевірки ветеринарами, веприки житимуть на волі.

За матеріалами «Кременчуцької газети»
та «Газети
по–українськи».

Telegram Channel