Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
І рани загоїть,  і шкіру оздоровить

Фото molbuk.ua.

І рани загоїть, і шкіру оздоровить

Застосування лікувальних властивостей меду в пов’язках для ран почалося в медицині ще у ХІХ столітті. Доведено, що це на кілька днів прискорює процес одужання. У США перев’язувальні матеріали з медом взяла на озброєння офіційна медицина. А ось поради народних лікарів:

1. Якщо на шкірі з’явилися виразки, то змішайте мед навпіл з риб’ячим жиром і робіть пов’язки.

2. Прокип’ятити 3 хвилини 50 г евкаліпту в 500 мл окропу, остудити до теплого і процідити. Додати 2 ст. ложки меду, розчинити його повністю. Робити компреси з цим настоєм на вражені ділянки тіла.

3. Додайте в склянку відвару ромашки 2 столові ложки меду. Протирайте обличчя ватним тампоном кілька хвилин при вуграх або запаленнях шкіри.

4. Прокип’ятіть 5 хв. 50 г дубової кори в склянці окропу, процідіть одразу. Остудити до теплого і додати чайну ложечку меду. Застосовувати як лосьйон при висипаннях на обличчі.

5. Змішайте спиртову настоянку календули (аптечну) навпіл із медом. Робіть примочки при вугровій висипці.

6. Настояти 30 хв. ст. ложку сухоцвіту в 200 мл окропу, остудити до теплого, додати столову ложку меду. Промивати рани або виразки кілька разів на день.

7. Накладіть на подряпину, садно, рану або опік пов’язку з медом. Це забезпечить швидке її загоєння без нагноєння. Пов’язку потрібно міняти 2 рази на добу.

Паралельно можна доповнити лікування і вживанням меду та продуктів бджільництва, однак спочатку треба впевнитися, чи нема у вас на них алергії.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel