Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Народний синоптик з Волині: «І друга  декада лютого  нагадуватиме весну»

Сніжинка тане на руці – хіба це не диво?

Фото pinterest.com.

Народний синоптик з Волині: «І друга декада лютого нагадуватиме весну»

«Гарячий» прогноз погоди від народного синоптика на січень та лютий

Поки весь православний люд Волині святкував Різдво (по–новому), Новий рік, а потім знову Різдво (як завжди), Володимир Деркач із Каменя–Каширського невтомно працював, щоб намалювати нам синоптичну картину 2020–го. Чоловік спостерігав за природою з 25 грудня по 7 січня, і та йому підказувала, якою буде погода у відповідний період року. Тому даємо слово нашому позаштатному експерту:

— Загалом зима-2020 буде мінливою: різкі перепади погоди, швидкі переходи від «+» до «—» , лише декілька сплесків морозів, і то не дуже суттєвих, звикаємо до дощів у цю пору.

Перше півріччя 2020 року буде вологе, але в міру, а друге — досить посушливе, але про це — у наступних номерах «Волині».

Перше півріччя 2020 року буде вологе, але в міру, а друге – досить посушливе. 

Січень

Друга декада буде досить одноманітною, невеликі нічні морози, майже постійно «плюс» удень. Зрідка опади у першій половині цього періоду, навіть дощ. Початок третьої десятиденки — холодніший. На початку спостерігатиметься невеликий «мінус» і вдень, і вночі, далі морози посиляться. Після цього на день-два потепліє і до кінця місяця буде досить комфортно, сильних морозів не передбачається. Опади протягом цього відрізка не суттєві.

Лютий

Перша десятиденка місяця із самого початку збереже невеликі морози, а далі добряче потепліє, прийде відлига хоч і на короткий час. Під кінець декади температура знизиться. Один–два дні початку другої декади будуть прохолодніші, а далі знову нетипова для лютого погода — пануватиме швидше весна, а не зима. Останній відрізок місяця буде прохолодніший, лише кілька теплих днів у середині декади, а так зима ще нагадає про себе наостанок.

Леонід ОЛІЙНИК.

Telegram Channel