Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Шок: справами Майдану займатиметься… адвокат Януковича

Володимир Голоднюк тримає в руках прострілену і закривавлену ООНівську каску, в якій був на Майдані його син Устим…

Фото hubs.ua.

Шок: справами Майдану займатиметься… адвокат Януковича

Заступником голови Державного бюро розслідувань може стати Олександр Бабіков, який представляв у суді інтереси кривавого Януковича. Як пояснила родичам Небесної сотні голова ДБР Ірина Венедіктова, конкурсна комісія не виявила у Бабікова конфлікту інтересів, тому в разі рекомендації цією комісією його буде призначено на посаду

 

Коментарі

Євгенія ЗАКРЕВСЬКА, адвокат Небесної сотні:

«Бабіков зв’язаний своєю позицією, яку він формував і обстоював, на якій наполягав, представляючи і захищаючи інтереси свого клієнта. І якщо адвокат підозрюваного стає керівником слідчих, які розслідують цю справу, то це прямий конфлікт інтересів. Це очевидний знак, що слідства не буде».

Володимир ГОЛОДНЮК, батько загиблого на Майдані 19-річного Устима Голоднюка, член громадської організації «Родини Героїв Небесної сотні»:

«Я глибоко обурений такими призначеннями. Якщо Бабіков захищав інтереси Януковича, котрий розстріляв Небесну сотню, то як можна зараз довірити йому захищати інтереси Майдану? Президент Володимир Зеленський обіцяв прискорити розслідування. А натомість глава держави, втрутившись у суди, випустив ексберкутівців, убив у нас віру в правосуддя. Призначати адвоката Януковича відповідальним за розслідування розстрілів на Майдані — це плювок в обличчя тим, хто втратив своїх рідних. Це наруга над пам’яттю загиблих на Майдані».

 Президент Володимир Зеленський обіцяв прискорити розслідування. А натомість глава держави, втрутившись у суди, випустив ексберкутівців, убив у нас віру в правосуддя.

Володимир АР’ЄВ, народний депутат від «Європейської солідарності»:

«Отже, в ДБР відверто заводять людей з команди Януковича і Портнова. Тому не дивуйтеся, що їхніх соратників звільняють, у тюрми йдуть бойові генерали, офіцери, бійці і волонтери, а журналісти стають «бидлом» і Мінкульт розробляє закони про «дезінформацію» в стилі Російської Федерації. Це реванш, не тіште себе ілюзіями».

Telegram Channel