Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Батюшка матюкався  і стрибнув із дзвіниці»

«Слава» про Володимира Гелету знову облетіла всю країну.

Фото kivertsi.rayon.in.ua.

«Батюшка матюкався і стрибнув із дзвіниці»

Знову «засвітився» той самий священник, який стріляв по людях

Минулої п’ятниці о 00:20 храмова служба внутрішньої безпеки села Жидичин Ківерцівського району зафіксувала незаконне проникнення невідомої особи на територію комплексу Свято–Миколаївської церкви, яка є пам’яткою архітектури національного значення і перебуває у постійному користуванні релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця Православної церкви України села Жидичин

В офіційній заяві з приводу цього, розміщеній на сторінці у фейсбуці спільноти «Чернецтво Волині», йдеться про те, що невідомий проник у приміщення дзвіниці з тильного боку і намагався винести металеві предмети. Особою, яка вчинила протиправні дії, виявився… колишній настоятель згаданого храму Володимир Гелета. Для уникнення будь–яких провокацій на місце події була викликана поліція. Зловмисника заблокували у приміщенні дзвіниці до моменту приїзду слідчо–оперативної групи.

Володимир Гелета — настоятель Свято–Миколаївського храму УПЦ – відкрив стрілянину з вогнепальної зброї по людях, які охороняли церкву.

Протягом 15 хвилин, поки прибув екіпаж патрульної поліції, зловмисник намагався вибити двері, погрожував, вживав нецензурну лексику. Побачивши правоохоронців, екснастоятель пішов на безпрецедентний ризикований для його життя та здоров’я крок і стрибнув з другого поверху дзвіниці. Всі ці дії відбувалися безпосередньо на очах поліції. В такий спосіб, очевидно, зловмисник хотів уникнути факту фіксації незаконного проникнення в будівлю.

У результаті невдалого стрибка чоловік отримав відкритий перелом ноги. До моменту прибуття карети «швидкої» правоохоронці невідкладно і фахово надавали потерпілому першу медичну допомогу.

За результатами надзвичайної ситуації працівники поліції склали відповідні протоколи, взяли свідчення очевидців. Варто зазначити, що у приймальному відділенні лікарні Володимир Гелета з дружиною надали неправдиві свідчення, повідомивши медиків, що травму потерпілий отримав у власній оселі. Отож, спільнота «Чернецтво Волині», як зазначається у повідомленні, чекає об’єктивного розслідування згаданого вище інциденту.

До речі, торік 23 лютого вночі, як повідомляла свого часу наша газета, протоієрей Володимир Гелета — настоятель Свято–Миколаївського храму УПЦ – відкрив стрілянину з вогнепальної зброї по людях, які охороняли церкву.

Богдана КАТЕРИНЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel