Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Нововолинська бортпровідниця полетіла у небо з Києва

Вічна пам’ять!

Фото 1tv.com.ua.

Нововолинська бортпровідниця полетіла у небо з Києва

Позавчора, у велике християнське свято Водохреща, увага українців була прикута до міжнародного аеропорту «Бориспіль». Саме там приземлився вантажний літак Міністерства оборони з тілами загиблих, для яких рейс «Тегеран — Київ» 9 січня став останнім…

З нього винесли одинадцять закритих трун, застелених державними прапорами. На летовищі були присутні керівники держави, співробітники компанії МАУ. Дорогою до терміналу «В» жалобний кортеж проводжала шеренга нацгвардійців. Пілоти, бортпровідниці утворили живий коридор, ставши перед своїми колегами на коліна.

Домовини з тілами членів екіпажу та двох пасажирок зустрічали з квітами та сльозами на очах родичі загиблих, працівники сфери цивільної авіації, просто небайдужі, котрі прийшли вшанувати пам’ять жертв страшної авіатрощі. Церемонія прощання відбулася в терміналі «В» міжнародного летовища. Люди безперервним потоком ішли, щоб віддати їм останню шану.

 Усі разом проводжали Юлію в рейс, на згадку сфотографувалися… 

Серед загиблих — і мешканка Нововолинська 25-літня Юлія Сологуб. Нагадаємо, вона працювала бортпровідницею. Юлія була заміжньою. Зовсім недавно молода сім’я придбала квартиру, мама Ірина з сестричкою Софією якраз на Різдво побували в їхньому новому помешканні. Усі разом проводжали Юлію в рейс, який виявився для неї й інших членів екіпажу та пасажирів зловісного боїнга фатальним, на згадку сфотографувалися… А вже наступного дня, коли повернулися в Нововолинськ, жахливе повідомлення накрило їх чорним крилом.

У понеділок волинянку похоронили на Дарницькому кладовищі в Києві. Рідні хотіли перевезти дівчину, як інших трьох її друзів, на малу батьківщину. Але чоловік Юлії наполіг, аби її останнім земним місцем стала столиця.

…В неділю, під час прямої трансляції з летовища, де відбувалася прощальна церемонія, один із ведучих зауважив, що під час внесення трун у термінал, над ним у високості з’явилася зграя голубів, яких досі раніше ніхто не бачив. Чи не душі безневинно загиблих спостерігали за печальним дійством, щоб потім злетіти в небо?

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel