Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Аферисти виманили у рівнянина 33 тисячі гривень

Як же ж так?!

Фото: unn.com.ua

Аферисти виманили у рівнянина 33 тисячі гривень

На гачок пройдисвітів потрапив 72-річний чоловік

За повідомленням відділу комунікації поліції Рівненської області, спочатку якийсь незнайомець зателефонував йому на стаціонарний телефон та сповістив, що його син збив людину. Потім, уже в розмові по мобілці, запевнив, що уникнути відповідальності можна, однак за винагороду — 50 тисяч гривень. Пенсіонер, не маючи таких коштів, сказав, що віддасть лише 20 тисяч. Уже за кілька хвилин на порозі стояв псевдослідчий, якому рівнянин вручив вказану суму, а також банківську картку, з якої згодом шахраї зняли всі гроші — 13 тисяч гривень. Та на цьому аферист не зупинився і запевнив, що оскільки телефон прослуховується, то змушений забрати ще і його.

Уже за кілька хвилин на порозі стояв псевдослідчий, якому рівнянин вручив вказану суму, а також банківську картку, з якої згодом шахраї зняли всі гроші — 13 тисяч гривень.

Через деякий час стурбований батько зв’язався із сином і упевнився, що з ним усе гаразд — у жодну дорожньо–транспортну пригоду той не потрапляв.

Варто зазначити, що в цей момент у квартирі рівнянина була знайома, яка могла зателефонувати зі свого мобільного до нібито винуватця ДТП і викрити шахраїв. Однак аргументи зловмисника, на жаль, виявилися переконливішими.

Правоохоронці застерігають громадян від подібних дзвінків і радять, як потрібно на них реагувати: перервіть розмову та особисто зателефонуйте до рідних, які нібито потрапили у біду.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel