Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Тростянецькій капличці-купальні вже похрестили 20 немовлят

Отець Сергій Ледвовк: «Таїнства хрещення та миропомазання звершуються урочисто і комфортно».

Фото Людмили ЯКИМЧУК.

У Тростянецькій капличці-купальні вже похрестили 20 немовлят

У храмі Святої Трійці села Тростянець Ківерцівського району, де настоятелем є отець Сергій Ледвовк, останнім часом відбулося чимало позитивних змін. Воістину ця людина живе турботами парафіян, гуртує їх і є взірцем самовідданого служіння на славу Божу

І цієї зимової пори тут кожен відчуває духовне піднесення. Милують око територія з газонами, сучасною бруківкою, розкішні споруди храму, дзвіниці, каплички–купальні, дитячий майданчик, зона відпочинку для подорожуючих. Біля статуї Богородиці спраглі можуть спробувати цілющої водички. Справді райський духовний куточок Ківерцівщини, до створення якого долучились церковна громада, актив села, меценати.

У цьому храмі зберігається чудотворний образ «Одигітрія».
У цьому храмі зберігається чудотворний образ «Одигітрія».

 Рік тому у Тростянці освятили капличку–купальню для хрещення діток. Здійснення чину з благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла очолив ківерцівський декан Іван Семенюк. Йому співслужили настоятель Сергій Ледвовк, отці Юрій Трокун, Євген Рудь, Василь Довбуш. До церкви тоді прийшло багато дітей, яким ця подія запам’ятається надовго. Адже через роки, коли вони будуть приносити вже своїх малюків до хреста, згадуватимуть не тільки день освячення, а й благодійника, який збудував цю купальню, — Сергія Мосійчука.

Війна ще більше зміцнила отця Сергія у вірі, а привезені ним маленькі іконки тростянецької «Одигітрії» і зараз оберігають кожного бійця, який шанує Богоматір.

Отець Іван наголошує: «Кожна дитина, яка з’являється на світ, буде принесена сюди, аби прийняти перші святі таїнства хрещення і миропомазання. Хто не народиться від води і Духа Святого, той не може увійти в Царство Небесне. Благодать Духа Святого сходить під час таїнства миропомазання». Уже відбулося понад 20 хрещень у новій капличці–купальні. Завдяки Сергію Мосійчуку вона оснащена найновішими засобами, усім необхідним для здійснення чину хрещення. Навіть водичка у купелі — з підігрівом.

Різьблена  ікона Богородиці, подарована меценатом Сергієм Мосійчуком.
Різьблена ікона Богородиці, подарована меценатом Сергієм Мосійчуком.

 Усе в каплиці облаштоване з великою любов’ю. Привертає увагу ікона Богородиці, різьблена по дереву. Як сказав настоятель храму, цей образ також подарував Сергій Мосійчук зі своєї домашньої колекції. Спеціально для нього виготовлено й унікальне обрамлення. Такого більше ніде не побачите. Як і легендарної чудотворної ікони Богородиці з немовлям «Одигітрія». Вона кличе людей звідусіль у село Тростянець на горішній поверх храму Святої Трійці. Там, на «Божій горі», ще з 1648 року величний образ Богоматері дарує кожному таку необхідну надію й підтримку.

Наскільки це важливо, отець Сергій — військовий капелан — знає достеменно. Тривалий час він служив Господу на передовій на Сході, додавав снаги українським захисникам. Війна ще більше зміцнила його у вірі, а привезені ним маленькі іконки тростянецької «Одигітрії» і зараз оберігають кожного бійця, який шанує Богоматір.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel