Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Олицький замок стане туристичним магнітом Волині

Плани хороші...

Фото: visnyk.lutsk.ua

Олицький замок стане туристичним магнітом Волині

На це сподівається обласна влада. Днями голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко та облради Ірина Вахович здійснили робочу поїздку, аби оглянути будівлю родинного замку Радзивілів (на фото), в якому вже понад пів століття розташовується обласна психіатрична лікарня

Наразі в ОДА на основі обласної програми відродження історико-архітектурної спадщини смт Олика на 2019–2024 роки триває розробка Державної цільової програми, аби залучити кошти з державного бюджету. Її подадуть на розгляд уряду, і якщо Кабмін затвердить, кошти на це автоматично передбачать у проєкті бюджету на наступний рік. Однак, перш за все необхідно розробити проєктно-кошторисну документацію, аби знати, про яку суму йдеться. Можливе також і залучення іноземних інвестицій.

Замок потрібно реставрувати. В такому стані, як зараз, він не повинен бути.

«Замок потрібно реставрувати. В такому стані, як зараз, він не повинен бути. Те ж саме стосується і умов психіатричної лікарні. Так, звичайно, що треба вирішити питання, куди перенести медзаклад, адже тут працює понад 300 людей, в основному місцеві жителі. Разом з обласною радою шукатимемо шляхи залучення коштів для реставрації», — відзначив Юрій Погуляйко.

Ірина Вахович запевняє: кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації планують передбачити в обласному бюджеті. За попередніми оцінками експертів, ціна питання — 2,2 мільйона гривень.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel