Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Селяни перекрили трасу,  бо не хочуть приєднуватися до міста

Отакої!

Ілюстративне фото: dyvys.info

Селяни перекрили трасу, бо не хочуть приєднуватися до міста

Минулої суботи вранці активісти Зарічанської об’єднаної територіальної громади, що поблизу Володимира-Волинського, вийшли на акцію протесту

Люди перекривали трасу Ковель — Жовква, яка з’єднує Нововолинськ і Володимир–Волинський. Причина — незгода із ймовірним приєднанням ОТГ до княжого міста. Свою позицію зарічанці мотивують тим, що їхня громада, до якої в 2017 році увійшли вісім сіл, є спроможною, і в новому конгломераті вбачають більше мінусів, ніж плюсів.

Свою позицію зарічанці мотивують тим, що їхня громада, до якої в 2017 році увійшли вісім сіл, є спроможною, і в новому конгломераті вбачають більше мінусів, ніж плюсів.

Як зазначила активістка ОТГ Валентина Борусевич, кілька днів тому їхня делегація побувала в одного із заступників голови облдержадміністрації, але, видно, порозуміння не було досягнуто. За попередньою інформацією, з області в профільне міністерство були надіслані пропозиції щодо подальших кроків у децентралізації. Кажуть, що представлено два варіанти: з приєднанням до міста і без такого. Як є насправді — невідомо. Та в будь–якому випадку остаточне рішення прийматиметься в урядових кабінетах.

Учора вранці стало відомо, що до пікетування дороги зарічанці вже не вдаються, але своєї позиції не змінили. Вони очікують на зустріч із народним депутатом Ігорем Гузем та депутатом обласної ради Валерієм Дібровою. Сподіваються, ті підкажуть, як діяти у ситуації, що склалася.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel