Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Петро Порошенко:  «Путін — куди більша загроза, ніж коронавірус»

«Аби переконатися, що мир з Україною не входить у плани російського «царя», не треба зазирати йому в очі», – упевнений п’ятий Президент нашої держави.

Фото tsn.ua.

Петро Порошенко: «Путін — куди більша загроза, ніж коронавірус»

Очільник Кремля — дуже небезпечний ворог України. І його мета — забрати не лише українську землю, а й українську душу

Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська солідарність». Петро Олексійович також зазначив: «Для того, аби переконатися, що мир з Україною не входить у його плани, не треба зазирати йому в очі. Достатньо послухати, що він говорить. Путін вважає, що української мови не має існувати. Що української нації не існує, що ми з ним — один народ, така собі покалічена західними впливами гілка росіян. Путін переконаний, що православна церква має бути тільки Московського патріархату».

Відтак Порошенко підсумовує: «Це означає тільки одне: Україні життєво необхідні власна армія, рідна мова і своя церква. Отже, ми все зробили правильно. Шкода, що нинішня влада занурилася у прикладну вірусологію і традиційно мовчки пропускає атаки Путіна. Путін — куди більша небезпека, ніж коронавірус. Тому закликаю владу у цій ситуації не мовчати».

Нещодавно в інтерв’ю ТАСС президент Росії Володимир Путін знову заявив, що українців не існує, мовляв, росіяни та українці — один народ. На його думку, населення України — це ополячені росіяни, а також вигадка австрійців.

Нагадаємо, що нещодавно в інтерв’ю ТАСС президент Росії Володимир Путін знову заявив, що українців не існує: мовляв, росіяни та українці — один народ. На його думку, населення України — це ополячені росіяни, а також вигадка австрійців. Крім цього, «цар» розкритикував отримання незалежності Православною церквою України. Він вважає, що російське православ’я «розрізали по живому».

Коментар

Віталій ПОРТНиКОВ, журналіст:

«Головна мета Путіна очевидна навіть із цього інтерв’ю: «один народ», одна держава. І те, що Путін вчить, як «правильно» ставити наголос у слові «укрАїнець» самого інтерв’юера — російського журналіста українського походження, — має тільки ще раз підкреслити, що «ніяких українців не існує» і не їм вирішувати, як вони називаються.

І це — ще не кінець історії, а тільки початок путінських домагань. Домагань, які пояснюються не поточною політикою, не інте­ресами російських олігархів або «Газпрому», а самою історією. Коли Путін говорить, що надія на його домовленості із Володимиром Зеленським вмирає останньою, він має на увазі не надію Зеленського та співвітчизників українського очільника на мир, а свою надію на поглинання українських земель Росією.

Йому навряд чи спадає на думку, що хтось може вважати інакше».

Петро МАКАРУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel