Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Я — ​вірна дружина. Мабуть, занадто вірна, бо була одружена вісім разів»

Двоє синів акторки, Майкл та Крістофер, завжди жили поруч із матір’ю.

Фото tochka.net.

«Я — ​вірна дружина. Мабуть, занадто вірна, бо була одружена вісім разів»

Акторка Елізабет Тейлор однаково щиро любила і мільярдера, і сенатора, і простого водія

Із численних історій кохання красуні можна зняти неабияку мелодраму. Її засудив Ватикан, від депресій і пияцтва рятували лікарі, а публіка прощала все, за що з легкістю осудила б звичайну жінку.

Перша за кількістю шлюбів і перша для публічного осуду?

«Мене називають блудницею, а я не розумію – за що. Батьки виховали у мене повагу до шлюбу, тому спала я тільки з тими чоловіками, з якими була одружена», — розповідала наприкінці життя відома на весь світ акторка Елізабет Тейлор. Вона зіграла десятки ролей, заробила сотні мільйонів доларів, виховала чотирьох дітей, але в пам’яті багатьох залишалася легковажною жінкою з вуаллю блудниці. Сама ж зірка мала всім своїм амурним злетам і падінням щире, просте і тому не зрозуміле багатьом пояснення: «Якщо я закохуюсь, то закохуюсь».

І в поважному віці місіс Тейлор багатьох заряджала оптимізмом. Померла вона 79-річною.
І в поважному віці місіс Тейлор багатьох заряджала оптимізмом. Померла вона 79-річною.

 

Кохання чатувало на неї буквально скрізь: на знімальному майданчику, у лікарні, біля барної стійки у придорожньому кафе. Жінка ніколи не обманювала своїх чоловіків і не зраджувала їм. Навіть жартувала, що була дуже вірною, і доказ тому — її вісім офіційних шлюбів. У цьому рекорді вона встигла утнути ще один дивний вчинок: за одного й того ж чоловіка виходила заміж двічі. Щасливчиком був актор Річард Бартон. Наприкінці життя Елізабет зізналася, що по–справжньому любила тільки його. Інші дарували увагу, вона її приймала.

Звинувачувати жінку в корисливості немає підстав, хоча серед її чоловіків були багатії. Вона легко розлучалася і з ними, і з їхніми дарунками. А коштували останні немало. Серед прикрас, подарованих акторці, — і найбільша у світі перлина «Перегрина», яка колись належала англійській королеві Марії Стюарт.

Мільярд могла мати вже у 17 років

Кохання пристрасної Ліз ніколи не питало про гроші, але доля сама зводила її з далеко не бідними залицяльниками. Вже у 17 літ вона зустрічалася із мільярдером, якого через рік сама ж і покинула. Невдовзі вийшла заміж за власника готелів Ніка Хілтона, того самого, чия бізнес–імперія процвітає і нині. У «комплекті» до шлюбу дівчина отримала велику кількість цінних паперів, автомобіль марки «Кадилак», обручку вартістю 50 тисяч доларів та колекцію унікальних норкових шуб.

Вони так гучно «репетирували» у гримерці любовні сцени, що про це дуже швидко дізналися всі довкола.

Однак із першим чоловіком Елізабет прожила менше року. Пристрасть і почуття швидко розвіялися: молодий красунчик виявився пияком. Далі були шлюби з актором, потому — народження двох синів, розлучення, зміна релігії, знову одруження… Життя несло Елізабет воістину бурхливою рікою. Як у кіно, драматичні події змінювали одна одну, немов кадри на кіноплівці: третій чоловік, від якого народила доньку, трагічно загинув під уламками літака, подарованого дружині і названого на її честь «Щаслива Ліз». Жінка була у глибокому трансі, не хотіла нікого бачити і ні з ким спілкуватися.

Вивести її з депресії вдалося молодому співакові. Він обожнював акторку, повсюди супроводжував кохану, у всьому був їй опорою. Єдине, від чого не зміг її захистити, — від нової любові.

Літак, Ван Гог і білосніжна яхта не встояли перед алкоголем

На арені з’явився він, Річард Бартон, і візитна картка акторки — фільм «Клеопатра». Вона грала головну жіночу роль, він — її коханого. Кіно і реальне життя сплелися в один сюжет. На момент зйомок і Річард, й Елізабет були одружені, але це не стримувало їхніх почуттів. Вони так гучно «репетирували» у гримерці любовні сцени, що про це дуже швидко дізналися всі довкола. Ватикан був шокований такими еротичними витівками та офіційно засудив ці стосунки, а в конгресі США обговорювали, чи не відмовити грішникам у в’їзній візі.

Однак закоханим було байдуже, що про них думають інші. Вони швидко розлучилися з попередніми супутниками життя і так само швидко одружилися. Шанс на щасливе і спокійне життя був як ніколи близько. Пара вдочерила 3–річну дівчинку Марію. Діти, родина, достаток, любов. Чого ще бажати? Щоб сім’ї було зручно подорожувати, Річард купив реактивний літак. Подружжя зупинялося в розкішних готелях у супроводі гувернантки, трьох секретарів, перукаря, няньки, чотирьох собак, черепахи та двох сіамських кицьок у діамантових нашийниках. Плюс 150 валіз. Чоловік засипав кохану дорогими подарунками, вона також не шкодувала грошей. Придбала Річардові картину Ван Гога за 275 тисяч доларів, білу яхту… Проте з роками навіть дорогим подарункам не вдавалося залагоджувати конфлікти, які спалахували у сім’ї.

Женучися за великими гонорарами, Бартон погоджувався на ролі в посередніх фільмах, які нещадно громили критики. Через це він впадав у депресію, багато пив і курив. Запої доповнювалися випадковими стосунками. Елізабет, яка відчувала втому і спустошення, також почала випивати. Після чергової пиятики пара вирішила розійтися.

І тут доля ще раз пронесла жінку крутим віражем: вона знову одружується, і знову з Бартоном! Молодята побралися в Африці, запросивши на церемонію вождя місцевого племені. Однак навіть заокеанська магія не змогла їм допомогти. Менш як через рік вони розлучилися вдруге, вже назавжди.

Після смерті опинилася поруч із Майклом Джексоном

Наступні шлюби акторки були своєрідним відпочинком від скандальних стосунків із Річардом та абсолютно протилежними за темпераментом. Спокійного, багатого і розумного сенатора із бездоганними манерами вона змінила згодом на водія, якого зустріла у центрі для лікування алко- та наркозалежних. І пара шиканула так, немов знала: це останній шлюб для Елізабет. Грандіозне свято з нагоди одруження відбулося на віллі Майкла Джексона. Але і в цьому шансі на щасливе сімейне життя жінка не змогла пересилити себе і перетворитися на домашню та скромну. Як результат — знову розлучення.

Померла Елізабет Тейлор 2011 року. Її життя забрала серцева недостатність. Поховали акторку у Лос–Анджелесі поряд із Майклом Джексоном, Кларком Ґейблом і Волтом Діснеєм.

Після її смерті чимало психологів та фізіогномістів, розгадуючи унікальну здатність Елізабет приваблювати чоловіків, дійшли висновку, що причина у рідкісній генетичній мутації місіс Тейлор — дистихіазі. Простіше кажучи, жінка мала два ряди вій, що надавало її очам і погляду особливої краси і виразності. Більш того, колір її очей багатьма визначається як фіолетовий, що є дуже рідкісним.

Ну що ж, очі очима, але секрет чарівної і пристрасної Ліз, вочевидь, криється набагато глибше, аніж у банальній кількості вій…


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel