Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«А я тоді голосував за В’ячеслава Чорновола!»

Тільки що вони похоронили СРСР.

Фото rupor.gr.

«А я тоді голосував за В’ячеслава Чорновола!»

Переконаний, учасники конкурсу, які розгорнули 13–ту сторінку і побачили світлини на ній, уже стукають себе по «макітрі» і промовляють: «Сємьон Сємьонич»! Хоча треба говорити: «Леонід Макарович, Станіслав Станіславович і Борис Миколайович». ☺ Ведучий конкурсу у ті епохальні місяці вже під стіл не ходив, але, на відміну від нинішнього переможця, виборчого права ще не мав, тому єдине що міг, — агітувати батьків проголосувати «за вільну Україну» і «бандерівця Чорновола»

Втім, час зупиняти політичні спогади, а нагадати завдання, яке майже для всіх наших учасників стало непідйомною ношею. Хоча тепер, як ви зрозуміли, насправді важким воно не було.

Епохальна подія відбулася в цьому мисливському будинку.
Епохальна подія відбулася в цьому мисливському будинку.

 

«Гарбуз із секретом» — 3 (2020)

а/а/б/в/в/в/и/и/и/і/і/е/к/к/к/л/м/о/о/р/р/с/с/у/у/ч/ч/ш/ш

У цих 29 буквах зашифровано ім’я, прізвище і по батькові трьох відомих людей, а також місце їхньої особливої зустрічі. Якщо ви правильно їх складете, дізнаєтесь, хто це і де відбувалася подія. А заховали сьогодні ми колір, який символізує територію цієї зустрічі.

Що за барва знаходиться у гарбузі?

Щоб не тягнути кота за хвоста, одразу надаю слово суперчемпіонові туру № 3 (2020).

«Читаю завдання — і троє відомих людей на особливій зустрічі одразу виринули зі спогадів. Ось бачу президентів України і Росії Леоніда Кравчука та Бориса Єльцина, голову Верховної Ради Республіки Білорусь Станіслава Шушкевича, котрі підписують історичну Біловезьку угоду про розпуск Союзу РСР і створення Співдружності незалежних держав. До цих кадрів було прикуто увагу всього світу, адже йшла в небуття для одних — супердержава, для інших — імперія зла.

Я, студент–другокурсник, 1 грудня вперше в житті голосував, і то як! Відразу — і на референдумі за незалежність нашої України, і на президентських виборах! Обирав щирого українця В’ячеслава Чорновола, який тоді не здобув посади, але радів із ним і мільйонами співвітчизників, що врешті постала омріяна суверенна Україна! Ця мегаподія — проголошення нашої Незалежности, безперечно, підштовхнула до остаточного розвалу СРСР, що констатували керівники трьох ексреспублік 7–8 грудня 1991 року в Біловезькій пущі. Тому я безальтернативно знайшов у зашифрованих літерах прізвище Шушкевич, ім’я Борис (Єльцин) і по батькові Макарович (Леонід Кравчук — мудрий політик, дає поради і досі). А з решти букв таки вийшли Віскулі — мисливська садиба й урядова резиденція, розташована в центрі Державного національного парку «Біловезька пуща» на Берестейщині. Саме там відбулася ця знаменна зустріч.

Віскулі – мисливська садиба й урядова резиденція, розташована в центрі Державного національного парку «Біловезька пуща» на Берестейщині. Саме там була підписана угода про розпуск СРСР.

І хоч СРСР — уже мітичний персонаж, та й СНД заслужено забувають, а наша держава з тих пір не без труднощів, але розбудовується та міцніє. А барва у гарбузі, звісно ж, БІЛА — як символ Біловезької пущі і Білоруси. Дякую, пане Грицьку, за цікавий екскурс у ті славні часи», — написав нам Адрій Куява з Ковеля.

І ми вам дякуємо, пане Андрію. А далі тільки не падайте: сьогодні як суперчемпіон, котрий надіслав і єдину есемеску з правильною відповіддю, і єдину історію про розгадування завдання, отримаєте від нас 350 (!) гривень призових. Віват!

Не забудьте тільки надіслати в нашу бухгалтерію копію першої і другої сторінок свого паспорта (або ID–картки) та ідентифікаційного коду (тел. (0332) 72-71-07).

Нам же час оголошувати нове завдання, яке Грицькові Гарбузу стрельнуло в голову, коли він вилежувався на лікарняному вдома вже після реанімації, де його рятували від двобічної пневмонії.

«Гарбуз із секретом» — 9 (2020)

Никон (Китаєць), Леонід, Світлана, Геннадій, Іван, Денис, Антон, Яків, Уляна. Якщо викреслите зайве ім’я з цього списку дев’яти, складете пароль, який об’єднав у найкращі часи вісімку друзів. Його сьогодні ми і заховали.

Що за слово знаходиться у гарбузі?

Відповідь треба надіслати до 12 березня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три ведмеді», «Світлана Костюк»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

Грицько ГАРБУЗ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel