Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Уперше за 6 років депутати Верховної Ради України поїхали  у Москву з візитом!

Це не просто розмова кумів. Це бесіда, як здати Україну.

Фото rubryka.com.

Уперше за 6 років депутати Верховної Ради України поїхали у Москву з візитом!

Влада Зеленського має надати відповідну реакцію на неприпустимий візит народних депутатів від проросійської «Опозиційної платформи — За життя» в Держдуму Росії

Про це заявила співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко. «Навіть не дочекалися «9 мая», помчали в Москву фракцією. Коли представник ОПЗЖ провокативно виголошував на погоджувальній раді ідеї поїздки української парламентської делегації на «парад побєди», публічно це засудили тільки «Європейська солідарність» й ще хтось з опозиції. Монобільшість і керівництво парламенту промовчали. Вони тільки «Європейську солідарність» безкінечно коментують, а партнерів по реваншистській «ширці» (неформальна широка коаліція ОПЗЖ та «Слуг народу». — Ред.) — ніколи», — повідомила народна депутатка.

Також вона нагадала, що саме Державна дума Росії схвалила введення Путіним військ в Україну. «Держдума голосувала за введення військ в Україну, її депутати — персони нон–ґрата в цивілізованих країнах. ОПЗЖ не приховувала, що вони — п’ята колона Кремля, але ніколи не демонстрували це настільки відверто і провокативно», — зазначила вона.

 ОПЗЖ не приховувала, що вони — п’ята колона Кремля, але ніколи не демонстрували це настільки відверто і провокативно.

Співголова фракції «Європейська солідарність» наголосила, що подібні візити є неприпустимими. «Європейська солідарність» засуджує цю провокацію. Це прощупування ґрунту, наскільки ще суспільство готове примиритися на умовах Кремля, без відповідальності Кремля за всі вбивства і злочини. Чекаємо реакції «слуг». Знову промовчать, щоб не сердити Путіна?» — підкреслила Геращенко.

Коментар Юрій БУТУСОВ, військовий журналіст:

«Судячи із голосування за звільнення Генпрокурора Руслана Рябошапки, «слуги народу» домовились із проросійською ОПЗЖ (ці фракції голосували однаково. — Ред.) про ситуативну співпрацю по ряду питань, і ось уже ніхто не збирається розривати відносини із Російською Федерацією через підривну діяльність Медведчука, його партії та телеканалів (раніше Зеленський обіцяв «розібратись» із Медведчуком. — Ред.). Делегація ОПЗЖ у Москві — це образа українського народу, який веде боротьбу проти агресії РФ».

Дарія КЛИЧ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel