Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Депутати без масок,  але ніхто не цілувався

Будемо сподіватися на злагоджену та продуктивну роботу для Волині двох керівників області – Ірини Вахович і Юрія Погуляйка.

Фото із сайту Волинської обласної ради.

Депутати без масок, але ніхто не цілувався

Обранці волинської громади перейменували Старий Чорторийськ, реорганізували комунальні заклади і дочекалися нарешті губернатора

У проєкті порядку денного березневої сесії значилося чотири десятки питань. Особливих дискусій не передбачалося, адже на засіданнях постійних комісій, які відбулися напередодні, вдалося обговорити найбільш проблемні. Хоча й збиралися обранці обласної територіальної громади якраз того дня, коли в Україні запровадили карантин у зв’язку з пандемією коронавірусу, але всі прийшли без медичних масок та й віталися один з одним за руку ще й жартували. Щоправда, ніхто не цілувався

Ірина Вахович розпочала пленарне засідання хвилиною мовчання для вшанування пам’яті загиблих волинян. Це вже стало сумною традицією впродовж шести років, з тих пір, як розпочалася російська агресія проти України.

Нарешті цього разу на сесію таки прийшов голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко. Депутати вже давно хотіли ближче познайомитися з новим керівником виконавчої гілки влади, який уже 100 днів очолює наш край. Юрій Михайлович дуже уважно слухав запити 22–х обранців територіальної громади й щось ретельно записував.

Одним із перших питань порядку денного було «Про перейменування села Старий Чорторийськ Маневицького району». Дружно проголосували за подання до Верховної Ради України, щоб назвати населений пункт Чарторийськ. Але крапку в цій тривалій епопеї нарешті повинен поставити парламент. Практично без обговорення проголосували депутати за внесення змін до цілої низки регіональних програм.

Депутати проголосували за подання до Верховної Ради України, щоб назвати населений пункт Чарторийськ.

Перша тривала дискусія розгорілася під час розгляду Стратегії розвитку Волинської області до 2027 року, яку презентував директор департаменту економіки та європейської інтеграції обласної державної адміністрації Ігор Чуліпа. Чиновник пояснив, що це — концептуальний документ, розрахований на довгострокову перспективу й реалізовуватиметься у два етапи.

Місяць тому обласна рада проголосувала за бюджет 2020 року, а на цій сесії обранці внесли зміни до головного фінансового документа й розподілили вільні залишки коштів — понад 44 мільйони гривень. Також підтримали пропозицію голови облдерж­адміністрації Юрія Погуляйка й виділили 100 тисяч гривень для матеріально–технічного забезпечення підрозділу Національної гвардії.

На сесії депутати надали згоду на безоплатну передачу майнових комплексів трьох навчальних закладів — Нововолинського електромеханічного, Володимир–Волинського агротехнічного та Шацького лісового коледжу імені Валентина Сулька — з державної власності у спільну власність територіальних громад.

Депутати дружно голосували й реорганізували цілий ряд комунальних підприємств, серед них і санаторій «Згорани», який приєднали до здравниці «Лісова пісня». 

Також розглянули одне кадрове питання й призначили Василя Тимощука головним лікарем Волинського обласного бюро медико–соціальної експертизи.

Депутати дружно голосували й реорганізували цілий ряд комунальних підприємств, серед них і санаторій «Згорани», який приєднали до здравниці «Лісова пісня».

На завершення засідання ухвалили кілька звернень до найвищих посадових осіб держави: про постачання скрапленого газу для населення, про надмірно високий розмір застави на місцевих виборах та про недопущення приватизації Луцького спиртзаводу.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel