Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Київ підставив плече стражденному Риму

Українські медики в Італії – не просто красивий жест, а реальна допомога.

Фото day.kyiv.ua.

Київ підставив плече стражденному Риму

13 лікарів та 7 медсестер два тижні допомагатимуть італійським колегам

Українці працюватимуть у регіоні Марке, де через велику кількість заражень медиків відчувається найбільша потреба в них. Серед добровольців є лікарі–волонтери, які були на російсько–українській війні, зокрема львів’янин Роман Собко. Він першим у 2014-му поїхав на Схід України, де більше року трудився в польовому госпіталі. За результатами народного голосування Роман Собко визнаний найкращим анестезіологом 2019 року.

Італійці з великою вдячністю прийняли українську допомогу. Зустрічав медиків глава міністерства закордонних справ Луїджі ді Майо. А в місті Пезаро їх розмістили в найкращому готелі, який власник надав безкоштовно. Представники тамтешньої української діаспори зголосились бути перекладачами. В Італії наші лікарі зможуть набути досвіду в боротьбі з небезпечною хворобою, який їм знадобиться в Україні. А якщо треба буде, італійці зможуть таким самим способом віддячити і нам.

Бажаємо українським медикам повернутись додому здоровими!

 

Шок: електрика в Україні дорожча, ніж у Європі

Олігарх Рінат Ахметов тільки завдяки березневому зростанню ціни на електроенергію «відбив» усю суму, яку виділяв на боротьбу з коронавірусом, заявила народна депутатка VІІІ скликання Верховної Ради Вікторія Войціцька

«Станом на сьогодні в Україні на «ринку на добу наперед» ціна електроенергії на 35–135% вища, ніж у сусідніх європейських країнах», — стверджує екснардепка. За її словами, причиною такої ситуації є «агресивний політичний лобізм ДТЕКу Ахметова» (ДТЕК — найбільша приватна вертикально–інтегрована енергетична компанія України. — Ред.). «Першими це на собі відчують непобутові споживачі: школи, дитячі садочки, лікарні, військові частини, водоканали, заводи, фабрики тощо», — додала вона.

Тут хочеться звернутися до пана Зеленського, який зосередив у своїх руках всю владу. Шановний Президенте, під час епідемії треба боротись не із збіднінням олігархів, а із збіднінням народу! Не переплутайте!

 

Дружина нового міністра охорони здоров’я… одразу ж зареєструвала медичну фірму!

Черговий привіт усім наївним, які голосували за Володимира Зеленського

Наталія Степанова 30 березня 2020 року зареєструвала нове підприємство, яке здійснюватиме діяльність у медичній галузі. Що тут такого, спитаєте? Просто саме цього дня Верховна Рада України проголосувала за призначення Максима Степанова на посаду очільника Міністерства охорони здоров’я. Символічно. Зеленський, нагадаємо, протягом року при владі вже втретє поміняв людину на цій посаді. Попередній міністр Ілля Ємець протримався на ній лише три тижні.

Нову фірму родини Степанова прокоментувала відома одеська журналістка Зоя Казанжи: «Красиво, правда ж? Конфлікт інтересів? Ні, не чули. Не пристойно? Ні, не чули. Не етично? Ні, не чули. Я ж казала, що державні фінанси в «надійних» руках. Добре, що зараз спрощені процедури закупівель і право вибору постачальників теж набагато легше. Чому б не скористатися талановитим медичним бізнесюкам?» — зазначила Казанжи.

Що ж, як то кажуть, кому війна, а кому — самі знаєте що.

 

У Дніпрі підготували 600 могил для можливих жертв COVID-19

Так місцева влада «хоче показати жителям, як важливо дотримуватися карантину»

Влада міста сподівається, що такі фото спонукають людей дотримуватись карантину.
Влада міста сподівається, що такі фото спонукають людей дотримуватись карантину.

 Заступник мера Дніпра Михайло Лисенко пояснив: «Ми дивимося, як стрімко розвивається ситуація в Україні… Було ухвалено таке страшне рішення — заздалегідь підготувати 600 могил для ймовірних захоронень людей у разі їхньої смерті від COVID-19». Таким чином влада міста хоче показати жителям, як важливо дотримуватися карантину.

У Дніпрі зафіксовано 6 випадків зараження COVID-19, але населення «поки не сприймає загрози серйозно: не носить масок і не сидить вдома».

 

Жінка не пустила додому чоловіка, який приїхав із Польщі

Прилаштуватися на самоізоляцію йому допомагали правоохоронці

«Тернополянина, який повернувся з‑за кордону, рідні не пустили додому. Житель обласного центру приїхав із заробітків. Згідно з правилами, встановленими на час карантину, хотів самоізолюватися, проте його в помешкання не пустила дружина», — повідомили у поліції.

Чоловік залишився ночувати на вулиці, а наступного дня звернувся до правоохоронців, які направили його в один із медзакладів, призначених для громадян, що не мають де пройти самоізоляцію.

Нагадаємо, що вона триває 14 днів із моменту перетину кордону, тож саме стільки чоловік ще не бачитиме свою благовірну. Чи захоче здибанки з нею після цього — не повідомляється.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel