Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Навчання триватиме до 31 травня, а табелі надішлють електронкою

Уся інформація, пов'язана зі змінами в системі освіти через карантин, зібрана на окремому інтернет–ресурсі — mon‑covid19.info.

Фото pedpresa.ua.

Навчання триватиме до 31 травня, а табелі надішлють електронкою

Освітяни, студенти й учні попри пом'якшення окремих карантинних обмежень завершать навчальний рік дистанційно. Про це йдеться на сайті Міністерства освіти й науки України

Календар навчання виглядатиме так:

до 31 травня триватимуть заняття;

до 1 липня має бути завершений навчальний рік;

до 15 червня школи оформлятимуть свідоцтва про базову середню освіту й табелі;

упродовж червня школи на педрадах розглядатимуть питання про переведення учнів до наступного класу.

Випускники 11–х класів отримають документ про здобуття освіти після складання ДПА у формі ЗНО. Якщо учні 1–8, 10 класів не планують навчатися в іншому закладі освіти, школи надішлють їм копії документів електронною поштою, а оригінали видадуть у вересні 2020–2021 навчального року.

Раніше МОН повідомляло, що цьогоріч державна підсумкова атестація для учнів 4–х та 9–х класів скасована. А також рекомендувало не проводити останні дзвоники й випускні вечори задля запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Крім того, у відомстві нагадують, що ті, хто мешкає в іншій області або на відстані понад 150 кілометрів від закладу освіти, можуть з 6 до 18 травня змінити місце складання ЗНО.

Учасники, які контактували з хворими або інфікувались коронавірусом, зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції.

Дати проведення ЗНО залежатимуть від завершення карантину. Якщо це відбудеться до початку червня, основна сесія тестування пройде між 25 червня та 17 липня. Якщо ж карантин триватиме до початку серпня, ЗНО буде з 17 серпня до 4 вересня. Терміни вступної кампанії в українських університетах також тоді зміняться. Учасники, які контактували з хворими або інфікувались коронавірусом, зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції. Загалом уся інформація, пов'язана зі змінами в системі освіти через карантин, зібрана на окремому інтернет–ресурсі — mon covid19.info.

Telegram Channel