Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Шахрай хотів заробити  на іміджі відомого священника

Настоятель Свято-Вознесенського храму міста Горохова Андрій Сидор.

Фото gorohiv.rayon.in.ua.

Шахрай хотів заробити на іміджі відомого священника

Минулої неділі на сторінці у фейсбуці старшого декана Горохівського деканату, настоятеля Свято-Вознесенського храму міста Горохова отця Андрія Сидора з’явилося повідомлення: «Я їду в АТО з капеланом, веземо продукти і ліки хлопцям, але трохи не розрахував із грошима. Тому і прошу вас: якщо напишу вам номер телефону, зможете його поповнити? А я приїду і віддам. Буду вдячний за допомогу». Поруч було вказано номер мобільного телефону, на який доброчинці мали б перераховувати кошти

Та про таке нібито своє звернення благочестивий священник не відав, як мовиться, ні сном, ні духом. Дізнався про нього з телефонної розмови аж увечері від горохівчанки, котра працює в іншій країні і вже готова була допомогти. Отець Андрій каже, що був спантеличений, оскільки не опубліковував ніякого оголошення, тим паче — із подібним змістом. Таких дзвінків до настоятеля від заробітчан із за кордону, котрі постійно жертвують гроші, зокрема на храм, цього дня було ще декілька. Це добре, що жертводавці проявили обережність, бо, як з’ясувалося, якийсь шахрай створив у фейсбуці фейкову сторінку отця Андрія.

Отець Андрій Сидор, а також працівники Горохівського відділу поліції просять усіх жителів Горохівщини не вестися на такі провокації.

— Найперше, що я зробив, то зателефонував за вказаним номером. Запитав, ніби нічого не знаючи, хто мене слухає. Почув у відповідь, що це Роман, бо отець Андрій, тобто я, зі слів афериста, був якраз зайнятий. Шахрай розказав мені все, що було у фейкові. Тоді я не витримав такого неподобства і став соромити абонента вже від свого імені. Ясно, що він кинув слухавку і більше її не піднімав, — розповів духовний наставник горохівчан.

Обурюється не лише він. Під спростуванням на справжній сторінці священника користувачі в коментарях і досі виливають свій гнів на паскудного безбожника.

Отець Андрій Сидор, а також працівники Горохівського відділу поліції просять усіх жителів Горохівщини не вестися на такі провокації. Настоятель, до слова, ніколи не змінював своєї сторінки і ні в кого не просив грошей із неї.

P. S. Син отця Андрія Сидора — Іван Сидор — у грудні 2013 року бив у дзвони Михайлівського Золотоверхого собору і врятував Майдан від розгону беркутівцями. Пізніше він став «Людиною 2013 року» редакційної акції газети «Волинь» — «Герої нашого часу».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel