Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Пес–поводир водить… незрячого собаку

Тепер вони — суперзірки мережі.

Фото instagram.com/tao_mr_winky.

Пес–поводир водить… незрячого собаку

У Британії золотистий ретривер Тао втратив зір через глаукому. Інший собака на кличку Око став його провідником (на фото)

 

«Тао та Око — немов брати–нерозлийвода. Хоч коли гляну — завжди разом. Між ними виник сильний зв’язок», — стверджує чоловік.

 Власник псів Мел Джексон розповів їхню вражаючу історію: «Торік зауважив проблеми із зором у 11–річного Тао. Спочатку він перестав бачити на одне око. Через 11 місяців — на друге. Приспати тварину — такого варіанта навіть не розглядав. Люблю його всією душею, тож уявити собі не можу, що міг би позбутися друга лише тому, що він осліп», — каже Мел. Пес мав багато проблем із пересуванням. Тож власник вирішив допомогти — завів щеня ще одного золотистого ретривера. І той став провідником сліпого! «Тао та Око — немов брати–нерозлийвода. Хоч коли гляну — завжди разом. Між ними виник сильний зв’язок», — стверджує чоловік.

Він створив сторінку в Instagram про своїх улюбленців, щоб привернути увагу до проблеми глаукоми в собак. «Рання діагностика і лікування можуть врятувати вашого пса від втрати зору. На жаль, я запізно зауважив проблему й усе зрозумів», — зітхає Мел.

Василь КІТ.

Telegram Channel