Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Загинув цвіт нації!  26 українських соколів навічно залишились у небі…

Сім’ям загиблих український уряд виплатить по 1,5 мільйона гривень компенсації.

Фото hromadske.ua.

Загинув цвіт нації! 26 українських соколів навічно залишились у небі…

Найрезонансніші події в житті країни та планети очима журналістів «Цікавої газети»

Життя батька та сина обірвалось у палаючих літаках

У страшній авіатрощі біля Чугуєва на Харківщині, яка сталася 25 вересня, загинув 20–річний курсант Олександр Скочков. Його батько, Ігор Скочков, був штурманом ІЛ-76, який у 2014 році збили російські терористи над Луганськом. Тоді загинуло 49 наших десантників та членів екіпажу

 

Відомо, що хлопець навчався на третьому курсі і, за прикладом батька, теж хотів стати штурманом. Однак 25 вересня його професійний шлях обірвала авіатроща під Чугуєвом, в якій загинуло 20 льотчиків–курсантів та 6 членів екіпажу. Родина Скочкових за останніх 6 років втратила в авіакатастрофі і батька, і сина…

Трагедія у харківському небі стала шоком для України. Вижити в ній вдалось лише одному студенту — В’ячеславу Золочевському. Загинув, без перебільшення, цвіт нації. Цей політ став останнім для Євгена Скоробогатька із Запоріжжя, батько якого брав участь у російсько–українській війні, для Андрія Померанцева, який проходив службу у Севастопольській БрТА ім. Покришкіна, що тепер дислокується на Луцькому військовому аеродромі, і мріяв захищати Україну, для Ростислава Булія з Львівщини, якого у селі пам’ятатимуть як чесну, глибоко віруючу людину, для Володимира Олабіна з Миколаєва, якому було лише 20…

Усім мужнім, патріотичним і закоханим у небо хлопцям, які не повернулись з польоту, — вічна пам’ять!

 

Розпочалась війна між Азербайджаном та Вірменією

У Карабаху тривають запеклі бої на всій лінії фронту

Війна в гірській місцевості може бути затяжною та кривавою.
Війна в гірській місцевості може бути затяжною та кривавою.

 Азербайджан, який за останні роки розбагатів за рахунок нафтових грошей, наважився на потужну наступальну військову операцію у Нагірному Карабаху. За деякими даними, йому допомагає Туреччина, — щонайменше, сучасним озброєнням, зокрема безпілотними бомбардувальниками. І Єреван, і Баку оголосили мобілізацію. Кожна зі сторін заявляє про великі втрати противника. Азербайджанські військові кажуть про понад 500 вбитих вірменських солдатів лише в перші дні протистояння та чимало знищеної військової техніки. А також про захоплення кількох селищ і стратегічних висот, які дають змогу контролювати дорогу з Вірменії до Карабаху. Вірмени повідомляють про майже 400 загиблих із обох сторін. Міжнародна спільнота, в тому числі Україна, закликала сторони негайно припинити військові дії і сісти за стіл переговорів.

Нагадаємо, що конфлікт між Баку і Єреваном почався в 1988 році після того, як населена переважно вірменами Нагірно–Карабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР. Під час збройного конфлікту 1992—1994 років Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом.

У 1994-му за посередництва Москви було підписано угоду про перемир’я, яка поклала кінець активним бойовим діям в регіоні, але залишила Карабах і навколишні його райони Азербайджану під контролем вірмен, яким, звісно, допомагає Кремль.

 

Митрополит ПЦУ просить поміняти пам’ятники… місцями

Йдеться про монументи Лесі Українці та Тарасу Шевченку у Луцьку

Є ще один варіант – не чіпати  пам’ятників, а дати нові відповідні назви майданам, на яких вони стоять.
Є ще один варіант – не чіпати  пам’ятників, а дати нові відповідні назви майданам, на яких вони стоять.

 Справа в тому, що пам’ятник Лесі стоїть біля Волинського академічного облмуздрамтеатру ім. Шевченка, а Тарасу — біля Волинського національного університету ім. Лесі Українки. Ця колізія не дає спокою митрополиту Луцькому та Волинському ПЦУ Михаїлу, який цими днями написав лист на ім’я виконувача обов’язків голови Луцької міської ради Григорія Пустовіта і запропонував «переставити пам’ятники місцями». Здійснити це, на його думку, найкраще до 150–ліття від дня народження Лесі Українки, тобто до 25 лютого 2021 року.

Хороша ідея. Щоправда, якщо її втілити, то Луцьк позбудеться туристичної привабливості, адже про невідповідність монументів екскурсоводи розповідають мандрівникам. Хоча… після їх перестановки історія стане ще цікавішою!

 

Чоловік, якому відмовили у нарахуванні пенсії, облився бензином і підпалив себе 

У Гусятинському центрі зайнятості, що у Тернопільській області, 59-річний місцевий житель намагався накласти на себе руки

Він хотів спалити себе через ненараховану пенсію. Виявилось, що йому не вистачало декількох місяців до відповідного робочого стажу. «Ця відповідь обурила відвідувача і він, вийшовши в коридор, облив себе бензином та підпалив», — повідомляє пресслужба поліції області. Працівники центру встигли загасити вогонь, однак він пошкодив 50% тіла протестувальника. Його госпіталізували із опіками.

І чоловіка шкода, але й працівники Пенсійного фонду не винні…


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel