Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Дорогі Вчителі, дякуємо за ваше світло!» Наша ранкова добірка

Спасибі!!!

Фото з фейсбук-групи «Вчитель вчителю».

«Дорогі Вчителі, дякуємо за ваше світло!» Наша ранкова добірка

Перша вчителька мого сина на першому уроці ділила коровай, а на останньому, в одинадцятому класі, втирала сльози. Вона не навчала цих дітей з 5-го класу! Але чомусь не могла стриматися, коли складала у речення, здавалося б, прості слова про щасливі дороги в майбутнє

Є серед нас когорта людей, які гарної першої неділі жовтня приймають слова подяки за те, що з нами ростять наших дітей. Спершу поправляють їм бантики й краватки, наказують чистіше мити руки в їдальні, підсувають зручніше стільчики і збирають розгублені речі. А ще показують, яким прекрасним є рідне слово і якою дорогою — ​жовто-блакитна стрічка. Вони навчають слухати тишу й щебет пташки, підпорядковувати свої бажання правилам-законам і цінувати незалежність…

На початку навчання.
На початку навчання.

 Ми називаємо вас нашими, бо звично звертаємося з проханнями й претензіями. Ви – ​ті, на кого ми покладаємося, хай не завжди це усвідомлюємо, в кого ми хочемо вірити і ким захоплюємося, особливо коли думаємо: як же вони дають раду тридцятьом, якщо ми не справляємося з одним.

Ви – ​ті, на кого ми покладаємося, хай не завжди це усвідомлюємо, в кого ми хочемо вірити і ким захоплюємося, особливо коли думаємо: як же вони дають раду тридцятьом, якщо ми не справляємося з одним.

Ви незвичайні, бо живете з нашими дітьми аж 11 років їхнього дорослішання, включно з найбуревійнішим підлітковим віком. Незамінні, що недавно засвідчило дистанційне навчання. Ваші «молодець» і «неперевершено» здатні піднести до небес, а один лише погляд може викликати бажання провалитися крізь землю. Ваші «коронні фрази» й особливі рухи ми запам’ятовуємо на десятиліття, а пережите називаємо школою життя. Дякуємо за ваше світло!

Оксана КОВАЛЕНКО.

Реклама Google

Календар

2 жовтня

Сонце (схід — ​7.21, захід — ​18.54, тривалість дня — ​11.33).

Місяць в Овні. 16 день Місяця.

Іменинники: Костянтин, Ігор, Олексій.

3 жовтня

Сонце (схід — ​7.22, захід — ​18.52, тривалість дня — ​11.30).

Місяць в Овні, Тельці. 17 день Місяця.

Іменинники: Олег, Михайло, Тетяна, Остап.

4 жовтня

Сонце (схід — ​7.24, захід — ​18.49, тривалість дня — ​11.25).

Місяць у Тельці. 18 день Місяця.

Іменинники: Іван, Андрій, Дмитро, Данило, Йосип.

5 жовтня

Сонце (схід — ​7.25, захід — ​18.47, тривалість дня — ​11.22).

Місяць у Тельці. 19 день Місяця.

Іменинники: Петро, Олександр, Микола.

6 жовтня

Сонце (схід — ​7.27, захід — ​18.45, тривалість дня — ​11.18).

Місяць у Тельці, Близнятах. 20 день Місяця.

Іменинники: Раїса, Іван, Андрій.

 

Несприятливі дні у жовтні:

У другому місяці осені середніх і сильних магнітних бур не передбачається.

А ось слабкі магнітні бурі будуть 1, 11, 29 і 30 жовтня.

Тому метеозалежним людям у ці дні все одно варто приділити підвищену увагу своєму самопочуттю.

Джерело: ranok.ictv.ua.

 

Прогноз погоди

Береза нашелестить про мороз

Чим сухіший і тепліший початок жовтня, тим пізніше настане зима, помітили в народі. А ще здавна у цю пору задивлялися на берези й дуби — ​якщо скинули лист нечисто, слід чекати суворої зими

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометцентру Алли Адамської, 2 жовтня буде хмарно з проясненнями, невеликий дощ. Вітер південно-східний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі 8–13 градусів тепла, вдень — ​13–18 вище нуля. За багаторічними спостереженнями, найтепліше цього дня було рік тому — ​плюс 25, найхолодніше — ​1979-го — ​мінус 2 градуси.

3 жовтня — ​мінлива хмарність без істотних опадів. Вітер південно-східний, 5–10 метрів за секунду. Нічна температура повітря 7–12 градусів тепла, денна — ​від 17 до 22 градусів вище нуля.

4–5 жовтня теж передбачається мінлива хмарність. Місцями по області невеликі дощі. Вітер південно-східний, 5–10 метрів за секунду. Вночі температура повітря 9–14 градусів тепла, вдень — ​від 18 до 23 градусів вище нуля.

У Рівному 2 жовтня буде хмарна з проясненнями погода, дощитиме. Температура повітря від плюс 12 градусів уночі до 16 градусів тепла вдень. 3 жовтня — ​без дощу. Вдень потепліє до 19 градусів. 4–5 жовтня повітря за добу прогріється від 14 до 22 градусів. Однак передбачаються опади. Вітер південно-східний, 5–8 метрів за секунду.

Реклама Google

Анекдот

– Під час сварки в жінці прокидається історичка.

– Може, істеричка?

– Ні-ні! Саме історичка: вона пригадує всі косяки з точною датою і порою доби.

 

Осінній пізньоцвіт

Микола Загребельний  у День людей похилого віку,  1 жовтня, зичить усім спрямовувати свої думки  на добре й таке ж гарне, як його квіти.
Микола Загребельний у День людей похилого віку, 1 жовтня, зичить усім спрямовувати свої думки на добре й таке ж гарне, як його квіти.

 Продавець квітів, який читає. На ринку таких зустрінеш нечасто. Вряди-годи позираючи на людей – чи не зацікавився хто його ніжним товаром, він повертається у світ сторінок

Питаю про квіти й одночасно знайомлюся. Звати його Микола Загребельний. Він випереджує уточнювальне запитання, яке, вочевидь, не раз чув за свій вік: «Так-так, Загребельний, як і відомий наш письменник Павло». Охоче додає, що пише вірші, дуже любить читати й що сам родом із Сумщини. Вісім років тому їхав до товариша у Володимир-Волинський і «зачепився» за Луцьк, а точніше за таку ж самотню на той час долю. Тут і зостався. Цього місяця відзначатиме в краї озер 79-річчя. Він згадує повоєнне дитинство, як ростив чотирьох синів і висновує, що літній вік гарний своєю мудрістю: «За роки різне було, та не треба про погане пускати думок – про хороше варто думати! Тоді веселіше й оптимістичніше живеться».

«За роки різне було, та не треба про погане пускати думок – про хороше варто думати! Тоді веселіше й оптимістичніше живеться».

Якась жінка перебиває нашу бесіду запитанням про квіти. Микола Загребельний усміхається й каже, що згідно з комп’ютером — це пізньоцвіти осінні. Ті, що радують око й серце незалежно від сонячного тепла й інших комфортностей, бо загартовані негодами... Поправляє їх у відерці, спонукаючи до роздумів про дивну схожість людини і її квіток.

Олена КАЛЕНЮК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel