Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Аби волосся мало привабливий вигляд. Дієві поради

Краса вимагає зусиль.

Фото petropavlivka.city.

Аби волосся мало привабливий вигляд. Дієві поради

Ми постійно намагаємося знайти способи, як налагодити роботу сальних залоз шкіри голови. Ось кілька з них

Додайте у шампунь нікотинову кислоту

Вітамін В3 (він же нікотинова кислота і ніацин) необхідний для правильного метаболізму жирів, білків і вуглеводів. У ніацину немає прямої дії на волосся, тільки непряма — він впливає на шкіру голови, тобто створює умови, за яких зменшується жирність волосся, воно перестає випадати і починає швидше рости. Застосовувати нікотинову кислоту в чистому вигляді без консультації трихолога не варто, оскільки це може обпекти шкіру.

Використовуйте безсульфатні засоби для миття голови

При перших кількох застосуваннях сульфатного шампуню ваше волосся може здаватися чистим, але з часом шкіра починає протестувати: жирність підвищується. Тож обирайте м'які шампуні, які не містять сульфатів. Спочатку вам здасться, що вони не ефективні. Але не відмовляйтеся від них одразу. Шкірі потрібен час, щоб адаптуватися. Зазвичай на це йде кілька тижнів, проте, повірте, воно того варте.

Реклама Google

Якщо миєте голову занадто часто, ви позбавляєте шкіру її природного захисту.

Сухий шампунь

Спробуйте пропустити щоденне миття волосся. Це може здатися нелогічним, але шкірне сало необхідне для того, щоб шкіра не пересихала і волосся не випадало. Якщо миєте голову занадто часто, ви позбавляєте шкіру її природного захисту. У результаті вона виробляє більше жиру.

Щоб якось подовжити перерву між миттям, використовуйте сухий шампунь, аби волосся виглядало чистим.

Але не застосовуйте його частіше, ніж два–три дні поспіль. Усе ж голову потрібно мити.

Ополіскуйте яблучним оцтом

Він досить м'який, щоб не позбавити шкіру голови її природного ліпідного шару й поживних речовин, і недостатньо кислий, аби вимити фарбу з локонів, тому його можна наносити на пофарбоване волосся. Налийте столову ложку яблучного оцту в склянку води, сполосніть розчином корені після миття з шампунем і бальзамом та промийте.

Оцет не тільки зменшить жирність волосся, але й зробить ваші локони неймовірно блискучими і м'якими. А ще воно перестане пушитися.

Читайте також: 5 способів застосування зубної пасти у побуті. Суботні поради.

Джерело: ukr.media.

Telegram Channel