Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як правильно зберігати горіхи?

Фото harbuz.info.

Як правильно зберігати горіхи?

Насамперед необхідно переконатися в тому, що вони висохли. Для цього потрібно розколоти кілька плодів і оцінити якість ядра. Воно повинно бути щільним, світло–коричневого кольору, легко ламатися, мати приємний смак, без гіркоти. Слід звернути увагу на перетинки, аби були сухими. Якщо недостатньо просушити горіхи, то з часом вони можуть покритися пліснявою і тоді доведеться їх викинути

Зберігати підготовлені плоди слід у прохолодному, сухому і темному приміщенні за температури від –5 до +15 ° С і відносній вологості 40–60%. Упаковка для горіхів у шкаралупі повинна забезпечувати хорошу вентиляцію повітря. Підійдуть ящики, мішки, коробки, паперові пакети, стелажі. При дотриманні цих умов вони не втратять своїх поживних якостей близько двох років. За кімнатної температури — майже рік.

Очищені горіхи можна помістити у холодильник в щільно закриті контейнери або пластикові пакети на 4–5 місяців, а в морозильну камеру — на рік. Після розморожування ядра рекомендується злегка підігріти і підсушити в духовці.

Очищені горіхи можна помістити у холодильник в щільно закриті контейнери або пластикові пакети на 4–5 місяців, а в морозильну камеру — на рік. 

Ще один спосіб: ядра складають у банку і заливають свіжим медом. Тримати таку заготовку в холодильнику можна до 12 місяців.

Під час зберігання важливо захищати горіхи від впливу високих температур і прямих сонячних променів. Оскільки ядра містять багато масел, то можуть набувати неприємного гіркуватого присмаку. Періодично горіхи слід переглядати, перевіряти, чи не з'явилася на них цвіль. Зіпсовані потрібно відразу викинути, а решту — знову підсушити.

Плоди волоського горіха містять велику кількість вітамінів, також близько 80 макро — і мікроелементів. Калій та магній зміцнюють стінки судин, нормалізують артеріальний тиск, йод допомагає при захворюваннях щитовидної залози, жирні амінокислоти покращують роботу головного мозку і позитивно впливають на стан нервової системи. Регулярне їх вживання зміцнює імунітет та стимулює обмін речовин.

Telegram Channel