Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Сорочка для коханого:  7 ознак якісної речі

Варто враховувати чимало нюансів при купівлі чоловічої сорочки.

Фото classicshop.ua.

Сорочка для коханого: 7 ознак якісної речі

Цей класичний предмет гардеробу — невід’ємна складова стильного образу. Однак не помилитися з вибором при її придбанні не так то й легко. Фахівці радять, на що звернути увагу, купуючи чоловічу сорочку (та й жіночу також)

Тканина

Кращими матеріалами вважаються бавовна або поєднання льону і бавовни. Трапляються й вироби з чистого льону або шовку, але зважте на те, що за ними потрібен особливий догляд. Якщо до складу входить поліестер, то така річ апріорі не якісна. Крім того, старайтеся надавати перевагу сорочкам, тканина яких створена з ниток подвійного або потрійного плетіння (2–ply або 3–ply). Такий матеріал набагато міцніший і більш зносостійкий порівняно з тканиною одинарного (1–ply) плетіння.

Ґудзик «на ніжці»

Здавалося б, така дрібниця! Однак на цей аксесуар важливо звертати увагу, адже ґудзики «на ніжці» і краще тримаються, і застібати їх значно зручніше, та й вигляд у них акуратніший.

Обметка петель

Ґудзикові петлі — завжди на виду, тому їх крива й неохайна обробка впадає у вічі і псує образ.

Реклама Google

Старайтеся надавати перевагу сорочкам, тканина яких створена з ниток подвійного або потрійного плетіння (2–ply або 3–ply). Такий матеріал набагато міцніший і більш зносостійкий порівняно з тканиною одинарного (1–ply) плетіння.

Збіг малюнка

Це стосується сорочок у смужку або в клітинку. Перш ніж придбати, уважно розгляньте, чи збігається принт в ділянці кишені, на спинці виробу та на рукавах. Якщо ні — перед вами звичайнісінький брак.

Ластовиця

Такий клин, вшитий по нижньому краю довгих бічних швів, зміцнює їх і зазвичай свідчить про хорошу якість виробу.

Знімні кісточки коміра

Дуже зручна і важлива деталь сорочки, завдяки якій комір тримає форму. На відміну від тонких вшитих кісточок такі за потреби можна замінити. До того ж вони легко виймаються при прасуванні, щоб запобігти появі витиснених слідів.

Щільність стібків

Довговічність речі безпосередньо залежить від якості пошиття. Вона визначається, зокрема, й кількістю стібків на 1 см шва, адже чим їх більше, тим міцніший і надійніший виріб. Наприклад, люксові сорочки мають по 8–9 стібків на 1 см, але цілком прийнятним вважається і 6–7. А от сорочки з 4–5 стібками належать до бюджетних, вони не є зносостійкими.

Враховуйте ці нюанси при купівлі чоловічої сорочки, щоб придбати справді хороший виріб. Звісно, наявність од­нієї–двох із цих ознак ще нічого не гарантує… Якщо ж розглянутій речі властиві всі чи майже всі пункти, то, найімовірніше, ви не помилитеся з вибором.

Нагадаємо, джинси зі стразами, вишивкою чи потертостями – ​це вже повний відстій, – відомий український дизайнер.

Telegram Channel