Насамперед — ​якість - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.91 € 33.15
Насамперед — ​якість

Фото із сайту clipart-best.com.

Насамперед — ​якість

Як вибрати хорошу заморожену рибу, на що звертати увагу, щоб наслідком трапези не стало звернення до лікувального закладу?

• Морську рибу заморожують або на риболовецьких суднах, або на переробних заводах на березі. Якщо точки збуту улову розташовані далеко, рибу вкривають крижаною глазур’ю (замерзлим маринадом, нерідко з додаванням консервантів), що збільшує термін її зберігання. Глазур має бути рівною, однорідною, завтовшки близько 2 міліметрів. Якщо крижана кірка на тушці потріскалася або під нею видніється кров — ​рибу неправильно зберігали і явно переморожували. На це ж вказує і неприродна «поза» риби: тушка вигнута, у неї заломлений хвіст або поламані плавці.

• Понюхайте рибу. Заморожену і тим більше вкриту глазур’ю рибу практично нічим не чути, якщо її зловили і тут же заморозили. Якщо ж тушки мають сильний рибний запах — ​вони зіпсувалися ще до заморожування.

• Візьміть рибину в руки. Вага замороженої повинна бути приблизно такою ж, як і свіжої. Якщо тушка надто легка, її кілька разів переморожували. Навіть якщо продукт не зіпсувався, смакові якості такої риби далекі від ідеалу.

 

Читайте також: Чи можна захворіти на коронавірус після щеплення.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.