Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Інтелектуальна вікторина: «Якби я була вашою дружиною, то підсипала б вам у каву отрути…»

Маю надію, що тепер ви зануритесь у світ мудрих і дотепних цитат Сера Черчилля.

Фото із сайту kfund‑media.com.

Інтелектуальна вікторина: «Якби я була вашою дружиною, то підсипала б вам у каву отрути…»

Сподіваюсь, моя «друга половинка» (☺) не зверне уваги на цю цитату. Або навпаки — вона вже читала на цю жіночу красномовну погрозу не менш красномовну відповідь пана…

Стоп, перед тим, як оголосити розгадку, мушу нагадати запитання, яке двічі виносив на «розтерзання» ваших мізків, але лише троє з вас змогли його «розтерзати».

«Гарбуз із секретом» – 14 (2021)

Це не була його «інь». Він не став її «янь». Просто обоє перебували, як у нас кажуть, «під куполом». Але одного разу між ними сталася сварка. Аж блискавки літали! Усе через особливий стан людини. Вона звинувачувала в цьому його і в якості аргументу використовувала, по–нашому, одну комаху. Він же, перефразовуючи, назвав її зовсім не по–гендерному, а твариною, що живе там, де ми дістаємо найголовніший напій. При цьому наголосив, що завтра від його «комахи» і сліду не залишиться, а вона так і не перевтілиться.

Про цю пані, дуже відому в одній країні — особливо обожнювану в музичному місті — ви навряд чи знаєте. А от його! Навіть після смерті цей всесвітньо відомий пан дивує нас своєю мудрістю і… гумором, а також рекламою не дуже здорового способу життя. Саме його фото ми і заховали.

До речі, в народі про наших героїв ходить ще одна байка, пов’язана з напоєм, яким славляться В’єтнам, Ефіопія, Індія, Колумбія і Бразилія.

Чиє фото знаходиться у гарбузі?

Говорити «ех» не буду, хоч і напрошується. Тому одразу читайте відповідь і посипайте собі голову попелом, а що робити — не всі заслужили сьогодні на шампанське.

«Бессі Бреддок (1899 — 1970, жінка–депутат британського парламенту від Лейбористської партії, якій у Ліверпулі — столиці поп–музики, звідки вийшов «Бітлз» — за видатні заслуги перед містом і боротьбу за права людей із трудових кварталів і нетрів було встановлено пам’ятник): — Вінстоне, ви п’яний, більше того, ви огидно п’яний!

Друзі, читаємо новели Василя Стефаника, дивимось фільм «Камінний хрест» (1968) і слухаємо гурт «Очеретяний кіт». Скоро знадобиться!

Вінстон Черчилль: – Бессі, ви потворна, більше того, ви огидно потворна. А я завтра буду тверезий».

Ну не відповідь, а пісня! Видно, добряче його бісила та Бессі. Так, жіноча половина гарбузячого товариства, не кидайте в мене камінням, а краще скупайте в тому ж шампанському. ☺ Про ігристе пан Черчилль теж нам залишив багато суперових цитат. Я ж розповім ще про одну його суперечку, але вже з іншою депутаткою — Ненсі Астор (1879 — 1964) — першою представницею Палати громад британського парламенту.

«Ненсі Астор: – Якби я була вашою дружиною, то підсипала б вам у каву отрути.

Вінстон Черчилль: – Якби я був одружений із вами, то б сам її собі підсипав (Є ще одна версія його відповіді: — Якби я був одружений із вами, то одразу б її і випив)».

А тепер нехай звучать фанфари на честь Віти Бобко із села Затурці Володимир–Волинського району Волині — це вона виявилась єдиною, хто найпершою розгадала, що в гарбузі ми заховали Сера Вінстона Леонарда Спенсера-Черчилля (1874 — 1965) — державного діяча Великої Британії, найбільш відомого як прем’єр–міністр цієї країни у роки Другої світової війни, лауреата Нобелівської премії з літератури 1953 року, за, як стверджує Вікіпедія, «неперевершеність історичного й біографічного опису, за блискуче ораторське мистецтво, з допомогою якого відстоювалися найвищі людські цінності».

Пані Віта заробляє і 200 гривень призових, і аж 2 бали в турнірну таблицю конкурсу (за тур № 12 і тур №14). А по 1 балу і по 100 гривень за повторне завдання отримають Тамара Нецько з міста Ківерці Луцького району Волинської області і Сергій Белий із міста Винники Львівської області.

Читайте також у нас: «Грабіжник на Рівненщині дістав пістолет і вистрілив».

Переможців назвали — час оголошувати нове завдання. Поїхали!

«Гарбуз із секретом» – 16 (2021)

Лікарі боролися за її життя з перших хвилин. Тому мама, коли одужала, нарекла її іменем священної вершини рідного краю. Цю естафету вона передала вже й рідній донечці. Казала, що справа, завдяки якій стала знаменитою, нагадує материнський плач. А ненькою вона була чудовою, бо готова була будь–якої миті пожертвувати всім заради своєї сім’ї.

Вже на гребені слави боролась з онко. І знову, завдяки медикам та тим, хто залишив цей світ, перемогла! Проте випробування на цьому не закінчилися: після страшної автокатастрофи довелося вести війну з надмірною вагою. Не виходило, хоч, бувало, і за один вечір втрачала по 6 кілограмів.

А одного разу вийшла до численної публіки і заспівала з тим, хто придумав чи не найвідоміший твір про найсильніших. Пісня, яку вони виконали, стала фактично славнем її краю. Наш, до речі, вона теж любила. Але приспів цього твору — як червона ганчірка для Грицька Гарбуза, бо він уболіває за одвічних конкурентів.

Назву якого міста, яке асоціюється з нашою героїнею, ми сьогодні заховали у гарбузі?

Реклама Google

Слово-відповідь треба надіслати до 3 травня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Піст», «Три ведмеді», «Світлана Орловська»), але обов’язково вказати після слова–відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «М’яч (Максим Мохнюк)»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз – ​150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43025, м. Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав відповідь.

Увага! Домашнє завдання № 6!

Друзі, читаємо новели Василя Стефаника, дивимось фільм «Камінний хрест» (1968) і слухаємо гурт «Очеретяний кіт». Скоро знадобиться!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також у нас: «Ілля Кива – нове обличчя української науки?».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel