Три дні без харчів — ​і станете здоровішими - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.63 € 33.50
Три дні без харчів — ​і станете здоровішими

Головне — ​правильно виходити з голодування.

Фото із сайту volyn.com.ua.

Три дні без харчів — ​і станете здоровішими

Учені з’ясували, що при голодуванні організм позбавляється від непотрібних і пошкоджених клітин. Коли ж людина знову починає їсти, її стовбурові клітини виробляють лейкоцити, фактично оновлюючи імунну систему. Користь кількаденного утримання від їжі я відчула на собі

Багато дієтологів критикують голодування, вважаючи, що воно завдає серйозної шкоди організму. Але тепер науково доведено, що після суворого посту, коли людина фактично живе на воді, стовбурові клітини починають у великій кількості виробляти білі кров’яні клітини (лейкоцити), які активно борються з різними інфекціями. Це дуже важливо для людей із ослабленою імунною системою. Образно кажучи, голодування фактично «натискає на кнопку перезавантаження» організму.

Голодування фактично «натискає на кнопку перезавантаження» організму.

Я спочатку голодувала за методом Порфирія Іванова — ​упродовж доби кожного тижня. А потім почала раз на місяць робити триваліші перерви — ​до трьох днів. І відчула добрі зміни: нормалізувався тиск, стала бадьорішою, здоровішою. Головне — ​правильно виходити з голодування, починати з легких дієтичних страв маленькими порціями. А ще важливо повсякдень навчитися вставати з-за столу, не переїдаючи.

Нещодавно прочитала, що американські вчені провели цікаве дослідження: його учасникам пропонувалося регулярно влаштовувати цикли голодування тривалістю від двох до чотирьох днів — ​протягом шести місяців. Науковці виявили, що у такий спосіб можна зменшити кількість ферменту, пов’язаного зі старінням, а також гормону, відповідального за розвиток ракових пухлин.

Читайте також: Як святитимуть вербу та паску у храмах Луцька (Відео)

Коли людина голодує, її організм намагається економити енергію. І для цього з нього виводиться велика кількість невикористаних імунних клітин, в першу чергу пошкоджених. Коли ж особа знову починає вживати їжу, з’являються нові лейкоцити, стверджують дослідники. Але вони попереджають, що вдаватися до цієї методики слід лише під наглядом досвідчених терапевтів, щоб не заподіяти шкоди організму.

Мирослава КВАЧ