Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Євген МАРЧУК: «Диявол з того боку  набагато досвідченіший  від Президента Зеленського…»

Євген Марчук різко висловлювався про Путіна і Росію.

Фото із сайту segodnya.ua.

Євген МАРЧУК: «Диявол з того боку набагато досвідченіший від Президента Зеленського…»

Найяскравіші цитати політика про Україну та її ворогів

«Кит» української політики, колишній глава РНБО, СБУ, Міноборони та експрем’єр–міністр Євген Марчук помер у віці 80 років у результаті зупинки серця. Згадаймо його найвлучніші вислови про Україну, війну з Росією та чого він чекав у нашій країні у найближчі 10 літ

Про «поранення» Януковича яйцем

«Янукович був дуже серйозно перенапружений. У нього тоді спрацював психологічний шок. Причому з особистою сміливістю це не пов’язано — тут трошки інше. Янукович подумав… Рукою за борт плаща взявся, мокре відчув, і тоді замкнуло: значить, я поранений (а може, і вбитий) — все».

Про Зеленського і Путіна

«Диявол з того боку набагато досвідченіший від Президента Зеленського, і вся машина Путіна набагато сильніша і набагато досвідченіша за нинішню нашу команду. У мене немає оплесків. Але, з іншого боку, наші потроху набирають обертів. У мене була невелика надія на Паризький саміт («Нормандської четвірки». — Ред.). Я думаю, що Путін не очікував, що Зеленський так сміливо себе поведе».

Росія буде зі шкури геть лізти, щоб запобігти нашій євроатлантичній інтеграції.

Про ядерну зброю

«Уявімо собі, що у нас сьогодні є ядерна зброя. Ми що, її зараз застосували б? Навіть тактичну, не стратегічну. Проти кого, проти Гіркіна на своїй території? Чи проти Росії? А що отримали б у відповідь з її боку? А з боку світової спільноти? … Неформальна коаліція з підтримки України у військовому протистоянні з Росією завершить своє існування і перетвориться в міжнародну коаліцію з «виховання» України».

НАТО не воюватиме за нас

«Прагнути до НАТО, безумовно, треба. Але треба і розуміти, що за нашого нинішнього статусу ніхто за нас воювати не буде… Ми вже отримали хороший урок з Будапештським меморандумом і тепер пожинаємо плоди його гарантій… Росія буде зі шкури геть лізти, щоб запобігти нашій євроатлантичній інтеграції».

Про окупацію Криму

«Чи можна було ефективно протидіяти російській авантюрі проти України і не допустити втрати Криму, запобігти донецькій трагедії? І я відповім — можна. Але потрібно було сміливе політичне рішення».

Про українську владу

«Майдан і війна проявили дуже багато молодих, сучасних, сміливих і добре освічених людей, здатних швидко навчатися. Їм треба розчищати дорогу, вони поки незаслужено дуже далеко від верхніх щаблів влади… Навала дилетантів на державні посади становить загрозу національній безпеці».

Якою він хотів бачити нашу країну

«Хотілося б, щоб через 10 років в Україні був справжній мир, щоб почалася трудова еміграція, але не з України, а в Україну. Щоб успішно завершився перший етап програми демографічної безпеки, і ми точно знали не тільки скільки нас в Україні, а й повну структуру населення. Щоб у нас з’явилося 3–5 нобелівських лауреатів. І щоб у нас з Росією настав хоча б холодний, але стабільний мир».

Читайте такожПо дорозі в Україну Меркель заїде до Путіна: що відомо про візит канцлера Німеччини

Сергій МАРТИНЕЦЬ, segodnya.ua.

Telegram Channel