Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Вибираємо матрац: корисні поради

Третина життя проходить на ньому...

Фото із сайту if-matras.com.

Вибираємо матрац: корисні поради

У кожному будинку, де є ліжко, там є і матрац. Третина життя проходить на ньому. Тому так важливо, на чому ми спимо

Нині у торговельній мережі з’явилися ортопедичні. Кажуть, що на здоров’ї не економлять, тому варто вибирати не найдешевший, а найякісніший, який підходить вам. Він дасть змогу тілу дихати, бо в ньому не затримується волога і постійно циркулює повітря.

При виборі враховуйте розміри ліжка – довжину, ширину. Матрац не повинен «гуляти» по ньому. Нерідко для двоспальних підбирають два однакові, хоча, звісно, один великий зручніше для сну. Але його важче піднімати при генеральному прибиранні. Тож купувати два стандартні чи один гігантський – вирішувати вам.

Вважається, що довжина спального місця повинна на 15 см бути більшою від росту сплячого. Тож коли купуєте не тільки матрац, але й ліжко, врахуйте цей факт.

У хорошому матраці поєднуються пружність і еластичність. Це означає, що він не має бути ні занадто м’яким, ні занадто жорстким. До речі, ортопеди рекомендують знижувати останню з віком людини. Тобто, молодь може вибирати жорсткий, а ось старшим слід придивитися до м’якого. Але при проблемах із хребтом ідеально підійде жорсткий.

При проблемах із хребтом ідеально підійде жорсткий матрац.

На ринку можна знайти й двосторонні матраци із різною твердістю. Вони досить зручні. Адже коли загострився біль у спині, їх можна перевернути і спати на жорсткому, а коли відпустить – на м’якому боці.

Читайте також у нас: «Які кришки найкращі для консервації: переваги і недоліки».

Telegram Channel