Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Мер Мінська наказав прибрати українські товари з «кращих полиць» магазинів

Володимир Кухарєв вимагає від білорусів купувати вітчизняне.

Фото із сайту ukrinform.ua.

Мер Мінська наказав прибрати українські товари з «кращих полиць» магазинів

Очільник столиці Білорусі вимагає, щоб супермаркети міста сховали товари з України, Литви й Польщі

Причиною такої поведінки стали санкції країн проти Білорусі. Про це заявив керівник Мінського міськвиконкому Володимир Кухарєв (на фото).

За його словами, з представниками торгових мереж столиці провели «серйозну і жорстку нараду». «І ми відкрито їх запитали: що відбувається? Сьогодні ряд держав ввели проти нас санкції – Україна, Литва, Польща, — а їхні товари (цукерки, здоба, чаї, печиво) стоять в магазинах на кращих полицях! При цьому вітчизняні треба ще й пошукати. Тому ми жорстко поставили перед мережами питання: або ситуація змінюється, або ми будемо зі свого боку вживати заходів», – сказав Кухарєв. Він додав, що таке рішення варто ухвалювати на рівні всієї країни.

За словами пана Кухарєва, з представниками торгових мереж столиці провели «серйозну і жорстку нараду».

Тим часом самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не має наміру вводити санкції проти України. Проте, за його словами, якби було таке бажання, то він і його друг президент Росії Володимир Путін могли б «за добу» поставити Україну «на коліна». Лукашенко також називає нашу державу «новою загрозою» для Білорусі.

Уточнимо: не для Білорусі, а для нього самого і такого ж кривавого, як він, Путіна. Бо їх обох бісить, що українці вміють показувати самодурам–диктаторам дорогу на Ростов.

Микола ДЕНИСЮК.

Реклама Google

Читайте також у нас: «Два роки Ради: кожен п’ятий «слуга народу» – фігурант гучного скандалу».

Telegram Channel