Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Смачну каву можна зварити і без турки

А ще її запах має антистресовий ефект.

Фото із сайту ua-news.icu.

Смачну каву можна зварити і без турки

Традиційно її готують у турці чи кавомашині. Але вони не завжди є під рукою. Втім, це не привід відмовитися від цього ароматного напою. Є кілька способів зварити мелену каву, використовуючи інший посуд

Підійде емальований. Вибирайте ємність невеликого розміру із високими стінками. Для приготування смачної, ароматної кави посуд треба злегка підігріти на плиті. Після цього додавайте мелену каву в розрахунку 1–2 чайні ложки на 150 мл води. Цукор кладіть за смаком. Варіть, помішуючи, на повільному вогні. Коли почне підніматися пінка, зніміть з плити і витримайте 1–2 хвилини.

Смак можна поліпшити, використовуючи метод подвійного варіння. Для цього мелену каву насипте на дно каструльки і нагрійте на плиті. Потім додайте води і варіть до готовності. Зніміть, залишіть на кілька хвилин і готуйте повторно. Розливайте у теплі чашки.

Смак можна поліпшити, використовуючи метод подвійного варіння.

У керамічній чашці. Щоб отримати насичений ароматний напій, необхідно вибрати товстостінну. Вона довго зберігатиме тепло. Проте перед приготуванням треба підігріти чи поставити на декілька секунд у мікрохвильовку. Покласти у чашку 1–2 чайні ложки кави, додати киплячої води. Наливати треба тонким струменем по колу. Потім покласти цукор. Його кристалики сприятимуть осіданню гущі. Чашку накрити тарілкою і залишити на 5 хвилин.

У мікрохвильовці. Чашку підігріти. На дно насипати 2 чайні ложки мелених зерен, додати 150 мл води і поставити у пічку на 1–2 хвилини. За смаком така кава нагадуватиме еспресо.

Читайте також у нас: «Які кришки найкращі для консервації: переваги і недоліки».

Telegram Channel