Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Альфа-самець» чи справжній чоловік: як розрізнити

Схильність чоловіка до залежності формується в дитинстві.

Фото із сайту poradymo.com.ua.

«Альфа-самець» чи справжній чоловік: як розрізнити

5 характеристик того, хто зробить вас щасливою. Від виховання жінкою її сина залежить майбутнє щастя іншої жінки, яка стане його дружиною. Тобто, щоб було більше справжніх чоловіків, їх треба виховувати із самого дитинства

Ознаки, за якими можна зрозуміти, що чоловік справді сильний духом і здатний зробити щасливою свою сім’ю:

1. Він самодостатній

Не залежить від своєї жінки, своєї мами, друзів і т. д. Він розв’язує поставлені перед собою та сім’єю завдання сам, без надії на допомогу з боку інших людей.

Порада мамам хлопчиків: учіть своїх синів із раннього дитинства, що чоловік сам відповідальний за своє життя і сім’ю, яку він створив. Хлопчик уже в шкільному віці повинен розраховувати тільки на себе. Заради себе ж. Отже, послабте повідець і дозвольте своїм синам вчитися бути самостійними.

2. Приймає себе таким, яким він є

Він не спирається на думку інших людей. Його вчинки та життя будуються ним самим. Тож не дослухається до непотрібних порад з боку мами, бабусі, друзів і т.д.

Порада мамам хлопчиків: вчіть з самого дитинства своїх синів мати на все свою думку. Не порівнюйте його з кимось, не критикуйте, не занижуйте самооцінку. Запам’ятайте, якщо чоловік не любить та не приймає себе, то він не здатний любити інших. І ще важливо відзначити, що чим менше чоловік впевнений в собі, тим більше у нього претензій до своєї жінки.

3. Незалежний

Маємо на увазі нездорові звички. До них відноситься і залежність від мами або дружини.

Порада матусям хлопчиків: схильність чоловіка до залежності формується в дитинстві. Найчастіше через те, що занижували його самооцінку, не підтримували в починаннях і, найважливіше, не довіряли та повністю контролювали. Уникайте цього і ваш син виросте справжнім чоловіком.

4. Не порівнює себе з кимось

Самодостатній, успішний чоловік перш за все порівнює себе з собою, але з собою вчорашнім. Це дає йому змогу постійно розвиватися, вчасно змінювати стратегію як в сім’ї, так і в роботі. Це мотивує до ще більшого зросту, що робить щасливим його і його оточення.

Порада мамам хлопчиків та сама,  що і в пункті 2 і 3.

5. Цінує себе

Тут говоримо про ту цінність, коли чоловік не принижується та не бігає за жінкою, яка його не поважає й відкидає. Це знищує його особистість і веде до втрати себе.

Порада мамам хлопчиків: навчіть своїх синів любити себе без умов, цінувати, давайте їм більше підтримки, дозволяйте висловлювати свою думку, вчасно сепаруйте (відокремлюйте) від себе.

На завершення хочу розвіяти часто помилкове уявлення жінок про справжнього чоловіка. «О, коли він приходить додому з роботи, ми всі посміхаємося, вдаємо, що щасливі бачити його. І це ж правда (більше переконує сама себе). Адже він наш годувальник, він втомлюється. Так, я теж працюю і ще вдома багато справ роблю – і вечерю готую, і прибираю, і всіх годую, але це ж так і має бути? Правда?» — говорить клієнтка Р.

Ні, не правда. І якщо ви думаєте так само, то вам, люба дівчинко, треба розбиратися у ваших стосунках.

 Самодостатній чоловік вдома поводиться спокійно та з радістю віддає свій час і любов. Він щиро обіймає свою дружину, дарує любов і турботу дітям, йому просто сказати: «Я ВАС ЛЮБЛЮ»!

А правда в тому, що є такі «альфа-самці», які дійсно живуть в позиції: я – господар, я – цар, а всі члени сім’ї – мої піддані. Він справді приходить додому постійно втомлений, падає на диван і дивиться телевізор. І здебільшого це робить навіть не тому, що втомився, а тому, що в його родині він знаходиться в образі чоловіка-годувальника. Жінка, вибираючи такого, найімовірніше від свого батька чула такі фрази: «Я головний у сім’ї, все на мені, я вас породив, ви без мене ніщо, і я вимагаю тиші, коли вдома!».

Правда в тому, що такі «альфа-самці» не знають іншого способу самоствердження, як цей. Вони потребують проявів поваги до себе та постійного пошуку ствердження себе як чоловіка. Він живе з переконанням, що у всіх бідах винні інші: дружина – стерва, тиран – директор, зрадники – друзі, нерозумні діти і так далі.

Висновок: самодостатній чоловік вдома поводиться спокійно та з радістю віддає свій час і любов. Він щиро обіймає свою дружину, дарує любов і турботу дітям, йому просто сказати: «Я ВАС ЛЮБЛЮ»!

Telegram Channel