Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Скульптора засудили на 15 років  за убивство жінки і замах на товариша

Митець, чиї скульптури прикрашають Острозьку академію, спокійно працював у майстерні, знаючи, що у підвалі лежить труп убитої ним жінки.

Фото із сайту rivnepost.rv.ua.

Скульптора засудили на 15 років за убивство жінки і замах на товариша

54-літній Віктор Архіпов своєї вини не визнав та запевняв, що до обох злочинів не причетний

Обвинувачений підпрацьовував скульптором і використовував для цього підсобку на території Острозької академії.

23 лютого 2020 року він розпивав алкогольні напої разом із 30–річним односельцем. Коли товариш поцікавився причиною неприємного запаху в приміщенні, чоловік схопив тесака і завдав ним декількох ударів по голові. Потерпілому вдалося втекти, його виявив острожанин біля під’їзду одного з будинків та викликав «швидку». Поліцейські за декілька годин затримали Віктора Архіпова, а наступного дня під час огляду майстерні виявили у нефункціонуючій шахті заховане під попелом тіло жінки. Загибла – 49–річна острожанка Ірина Турчик, яка зникла близько місяця тому. На її тілі правоохоронці виявили ножове поранення грудної клітки.

Поліцейські затримали мешканця села Розваж, а наступного дня під час огляду майстерні виявили у нефункціонуючій шахті заховане під попелом тіло жінки. 

Попри те, що підсудний переконував у своїй непричетності до обох справ, зібраної доказової бази виявилося достатньо для доведення вини підозрюваного. Суд визнав чоловіка винним у скоєнні особливо тяжких злочинів та засудив його до 15 років ув’язнення. До моменту набрання законної сили вироку він і надалі перебуватиме під вартою.

Читайте також: Четверо людей потрапили до лікарні: на Рівненщині поліцейський відстрілювався від нападників на його сім’ю

Мирослава СЛИВА.

Реклама Google

Telegram Channel