Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як приготувати ласощі без молока і яєць: 4 смачні рецепти

Буде смачно, спробуйте!

Фото із сайту rovik.com.ua.

Як приготувати ласощі без молока і яєць: 4 смачні рецепти

Іноді так хочеться чогось солоденького до чаю! Особливо ж тоді, коли не можна :) Але спробуймо обійтися без яєць, молока та масла — повірте, буде смачно! Пропонуємо рецепти, які стануть у пригоді тим, хто постить, але не може відмовитися від солодощів

Козинаки

Хто не любить похрумтіти цією смакотою із чаєм чи кавою? Приготувати їх удома — запросто

Інгредієнти: горіхи волоські — 100 г, арахіс — 100 г, насіння соняшникове — 100 г, мед — 250 г, цукор — 50 г.

Приготування. Подрібнити горіхи. В каструлі змішати мед із цукром, довести до кипіння і на малому вогні варити 15 хвилин, далі всипати у медовий сироп подрібнені горішки та насіння і добре перемішати. Вилити суміш в емальовану форму, розрівняти. Через 10 хвилин нарізати на порційні шматки й поставити в холодильник. Щоб дістати козинаки, треба посуд із ними на кілька хвилин потримати в мисці з гарячою водою.

До речі. За бажанням складники можна змінювати: наприклад, додати родзинки, чорнослив, кунжут тощо.

Морквяник із чорносливом та горіхами

Надзвичайно органічне поєднання моркви, чорносливу та волоських горіхів смакуватиме не лише у салаті, а й у випічці

Інгредієнти: 2 морквини, 1 склянка цукру, 3–4 ст. л. олії, 1,5 склянки борошна, 1 пакетик розпушувача, 2 ст. л. вівсяних пластівців, 150 г чорносливу, кориця та горіхи — за смаком.

Приготування. Очищену моркву натираємо на дрібній тертці, додаємо помитий та порізаний чорнослив, цукор і корицю, доливаємо олію, перемішуємо. Просіюємо борошно з розпушувачем, вимішуємо до однорідності і викладаємо тісто у застелену пергаментом бляшку чи у силіконову форму. Окремо змішуємо подрібнені горіхи з вівсяними пластівцями та 1–2 ст. ложками цукру, висипаємо зверху на тісто і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30–35 хвилин. Подавати охолодженим, нарізавши на шматочки.

Кожна господиня має у своєму записнику декілька рецептів вівсяного печива. Але чом би не спробувати чогось новенького?

Цукерки із сухофруктів

Їх не тільки можна, а й треба їсти, аби забезпечити організм вкрай необхідними взимку вітамінами!

Інгредієнти: 70 г фініків, 70 г кураги, 70 г чорносливу, 70 г волоських горіхів, 70 г мигдалю, 2 ст. ложки меду, 1 ч. л. лимонного соку, кокосова стружка для обсипання.

Приготування. Всі сухофрукти залити теплою водою і потримати до розм’якшення (залежно від сухості ягід 30–60 хвилин), обсушити, видалити з них кісточки. Всі інгредієнти пропустити через м’ясорубку. Додати лимонний сік, мед і добре перемішати. Сформувати з отриманої маси кульки, обваляти кожну в кокосовій стружці. Щоб цукерки із сухофруктів не втратили форму, зберігати їх краще у холодильнику.

Вівсяне печиво

Кожна господиня має у своєму записнику декілька рецептів вівсяного печива. Але чом би не спробувати чогось новенького?

Інгредієнти: 2 скл. вівсяних пластівців, 0,5–1 скл. борошна, 2 ст. л. насіння кунжуту (або соняшнику), 1 ч. л. кориці (можна замінити цедрою лимона), 0,5 скл. подрібненого мигдалю (чи будь–яких горіхів), 0,5 скл. сиропу або меду, 3 ст. л. олії, 0,5 скл. подрібнених сухофруктів, дрібка солі.

Приготування. У глибокій мисці змішати вівсяні пластівці, борошно, насіння, сухофрукти, горіхи, корицю та сіль, в іншій посудині — сироп (мед) з олією. Далі влити рідкі інгредієнти до сухих і добре вимішати. Ложкою викладати тісто на змащену бляшку, акуратно розрівняти, щоб печиво було завтовшки близько 1 сантиметра. Поставити в розігріту до 160 градусів духовку і випікати при такій температурі 30–35 хвилин. Можна викласти тісто на деко суцільним пластом, а тоді лопаткою чи ножем сформувати печиво, поділивши його на прямокутники чи ромби.

Читайте також: Сидить Гнатик – при землі й не знати: суперові рецепти

Telegram Channel