Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинянин пробіг із Володимира до Львова і назад за 27 годин. Наша ранкова добірка

Далі в Миколи Лугового — період відновлення і нові забіги. Про наступні рекорди воїна князівської бригади обов’язково напишемо.

Фото зі сторінки 14-ї ОМБР у фейсбуці.

Волинянин пробіг із Володимира до Львова і назад за 27 годин. Наша ранкова добірка

Військовослужбовець 14–ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого 22–річний Микола Луговий 27 листопада здолав 270 кілометрів без зупинок. Свій ультрамарафон воїн–спортсмен із Тернополя присвятив семиліттю свого військового підрозділу, яке відзначатимуть 10 грудня

У 14–й ОМБР Микола служить четвертий рік. Легкою атлетикою займається з дитинства.

— Часто біжу з Володимира–Волинського до Нововолинська, інколи — до Луцька. Нинішня дистанція — поки найдовша і найскладніша у моєму житті, — розповів військовослужбовець.

Хлопець здолав 270 кілометрів без зупинок за 27 годин, хоч передбачав на це значно більше часу. Біг безперервно, пояснюючи, що зупинки погано вплинули б на м’язи — і рухатись було б дедалі важче.

Упродовж бігу його супроводжували медики військової частини. Вони розповіли, що проблем зі здоров’ям у спортсмена не виникало, на фініші був втомлений, але щасливий.

— Я це зробив! Дякую всім, хто в мене вірив і підтримував! Попереду чимало планів і кілометрів, тож іще побігаємо! — сказав на фініші військовослужбовець.

Юстина КОЛОМІЄЦЬ.

 

«Синочки, це вам, аби ноги не мерзли…»

80–річна Надія Кульба зв’язала для бійців на передову 120 пар шкарпеток

Надія Григорівна турбується, аби хлопцям на фронті було тепло.
Надія Григорівна турбується, аби хлопцям на фронті було тепло.

 Надія Григорівна — уродженка села Залужне на Локачинщині, 32 роки пропрацювала у колгоспі, має статус «дитина війни». Нині живе із сім’єю доньки в Кульчині біля Луцька. Оскільки має вдосталь часу, а «без роботи не може всидіти», то займається улюбленою справою — в’язанням. За спиці береться майже щодня, крім свят, зручно вмостившись біля телевізора. А з «голубого екрана» найперш цікавиться новинами з фронту.

А нині побила свій рекорд — уже 120 солдатів отримають від Григорівни «миколайчики»!

— Коли подивлюся, як там ті солдати мучаться, як ходять по тому болоту–місиву — серце кров’ю обливається… А якось думаю: це ж і я, стара, можу їм допомогти — зв’язати шкарпетки! Так і взялася за те діло.

Торік Надія Григорівна сплела для військових пів сотні пар теплих шкарпеток. А нині побила свій рекорд — уже 120 солдатів отримають від Григорівни «миколайчики»!

Передадуть шкарпетки на передову волонтери, яких допоміг знайти зять пані Надії Микола Кічук. Ми теж кажемо велике спасибі Надії Григорівні, адже своєю доброю справою вона зігріла і журналістів «Волині».

Тетяна МЕЛЬНИК.

Читайте також: Вільна боротьба: спортсменки з волинського селища повернулись з медалями з міжнародного турніру​.

 

Господар із Холонева вирощує груші вагою 300 грамів

Плоди добре тримаються на дереві. Достигають у середині вересня

Садівник Леонід Кравчук із села Холонів, що на Горохівщині, виростив гігантські груші. Цьогоріч плоди сягають розміру ледь не з літрову банку. Три фрукти разом заважили 1065 грамів. Середня вага плодів 260–280 грамів.

— Сорт Крупноплідна української селекції повністю відповідає своїй назві, — розповідає садівник, — він добре витримує морози й невибагливий до умов вирощування і догляду. Груші мають світло–жовте забарвлення, тонку шкірку та чудовий аромат. М’якоть солодка з приємною кислинкою, дуже соковита і ніжна.

Юстина КОЛОМІЄЦЬ.

 

У Горохові навели лад у міському парку

Працівники ТзОВ «Еталон» в останні дні осені гуртом прибрали зону відпочинку

Горохівчанки довели, що один із віником не воїн!
Горохівчанки довели, що один із віником не воїн!

 Порядок на алеях, Пагорбі слави та біля Будинку культури зазвичай підтримує прибиральниця території Світлана Іщук. Утім цього разу їй допомогли колеги. Жінки швидко підмели алеї, згребли листя на території і повантажили на трактор, яким кермував Ігор Мельничук. Задоволені результатом, трудівниці зробили колективне фото.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

 

Календар:

2 грудня

Сонце (схід — 7.38, захід — 16.01, тривалість дня — 8.23).

Місяць у Скорпіоні. Дні Місяця 27/28.

Іменинники: Сергій, Денис.

3 грудня

Сонце (схід — 7.40, захід — 16.01, тривалість дня — 8.21).

Місяць у Скорпіоні, Стрільці. Дні Місяця 28/29.

Іменинники: Олександр, Олексій.

4 грудня

Сонце (схід — 7.41, захід — 16.00, тривалість дня — 8.19).

Місяць у Стрільці. Дні Місяця 29/30/1.

Іменинники: Марія, Олександр.

5 грудня

Сонце (схід — 7.42, захід — 16.00, тривалість дня — 8.18).

Місяць у Стрільці, Козерозі. Дні Місяця 24/25.

Іменинники: Максим, Михайло, Петро.

6 грудня

Сонце (схід — 7.43, захід — 15.59, тривалість дня — 8.16).

Місяць у Стрільці, Козерозі. Дні Місяця 1/2.

Іменинники: Олексій, Тетяна, Анатолій.

7 грудня

Сонце (схід — 7.45, захід — 15.59, тривалість дня — 8.14).

Місяць у Козерозі, Водолії. Дні Місяця 3/4.

Іменинники: Катерина, Григорій, Євгеній.

8 грудня

Сонце (схід — 7.46, захід — 15.59, тривалість дня — 8.13).

Місяць у Водолії. Дні Місяця 4/5.

Іменинники: Василь, Віктор, Клавдія.

Реклама Google

Сніг і дощ — звичний тандем на початку грудня

Цього тижня зима подасть про себе вісточку, але про її остаточний прихід говорити ще рано. Адже слідом за першим снігом йтимуть мокрі дощі. А після перших морозів настане знову коротке потепління. У п’ятницю волинянам варто подбати про головні убори, бо зрання й до вечора сніжитиме. А особливо пильними варто бути цього дня водіям — на дорогах можлива ожеледиця

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометцентру Лесі Пасічник, 2 грудня на Волині буде хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно–західний, 7–12 метрів за секунду, подекуди пориви 15–20 м/с. Температура повітря плюс 3–7 градусів. За багаторічними спостереженнями, найтепліше цього дня було у 1961–му — плюс 13, а найхолодніше — 1993–го — мінус 20 градусів.

3–го — хмарно з проясненнями. Часом мокрий сніг та дощ. Подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер північно–західний, 5–10 метрів за секунду. Температура впродовж доби від мінус 3 до плюс 2 градусів.

4–го — мінлива хмарність, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південний, 5–10 метрів за секунду. Температура вночі від 3 до 7 градусів морозу. Удень від мінус 3 до плюс 2 градусів.

5–го — мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно–східний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря — плюс 2–7 градусів.

У Рівному 2 грудня впродовж дня погода буде похмурою. Нічний дощ зі снігом продовжиться вранці. Вдень на деякий час опади припиняться, а ввечері піде сніг. Температура повітря — плюс 4–7 градусів.

3 грудня до вечора утримається похмура погода. Вранці йтиме сильний сніг, але до кінця дня послабшає. Температура — від мінус 2 до плюс 3.

На вихідних буде хмарно, але без опадів. Температура — від 1 до 4 градусів морозу.

Читайте також у нас: «П’ята бігунка на планеті має диплом ветеринарки (Відео)».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel